2023-ban a Champagne Laurent-Perrier Grand Siècle Grande Cuvée N.26, melynek arca Morgan Freeman, elnyerte a borvilág legmagasabb elismerését. A neves borkritikus, James Suckling és csapata, több mint 39 ezer tétel közül választották ezt a pezsgőt az év legjobbjának.

Ez a pezsgő a 2007, 2008 és 2012-es évjáratok házasításából született, amelyek együttesen varázslatos ízvilágot és harmóniát alkotnak.

Egyszerűen varázslatos!”

– így méltatja a pezsgőt James Suckling, kiemelve a három különböző évjárat összehangolását és a pezsgő kifinomultságát.

Morgan Freeman, a karizmatikus színész, az ital arca, ami kíváncsiságot és presztízst kölcsönöz a márkanévnek. A Champagne Laurent-Perrier Grand Siècle Grande Cuvée N.26 kiemelkedett a többi közül, nemcsak ízének, hanem összetettségének és szerkezetének köszönhetően is. A pezsgőkészítők szerint a jó pezsgő először is kiváló bor – ez a Grand Siècle Grande Cuvée N.26 esetében is igaz.

A pezsgő különlegességét tovább növeli, hogy nem minden évben kerül piacra, így annak megjelenése mindig különleges esemény. A kóstolt tételek közül mindössze 13 érte el a maximális 100 pontot, és ezek közül is kiemelkedik a Laurent-Perrier ház terméke.

A pezsgő azért különleges, mert a „grand cru” minősítésű területekről származó chardonnay és pinot noir szőlőkből készül. A grand cru a borászatban a legmagasabb minőségi kategóriát jelenti, amely csak a legkiválóbb dűlőknek jár. Ezek a dűlők rendkívüli mikroklímával, talajjal és fekvéssel büszkélkedhetnek, ami hozzájárul a szőlők és így a pezsgő kivételes minőségéhez.

Jó hír a magyar borrajongók számára, hogy a különleges pezsgő már hazánkban is kapható, így ők is élvezhetik ennek az egyedülálló italnak az ízét.

(Borítókép: Morgan Freeman. Fotó: Getty Images)