Az ötszörös aranylabdás portugál klasszis a Közel-Keleten is remek formában ontja a gólokat. Ronaldo azonban nem csak a futballt, hanem a luxust és fényűzést is élvezi Közel-Keleten, ahol nemrég vásárolt egy új luxusingatlant.

A 38 esztendős portugál szupersztár hozzávetőlegesen egy évvel ezelőtt hagyta el a Manchester United csapatát. Ronaldo hatalmas médiafigyelem közepette igazolt a szaúd-arábiai al-Nassr csapatához,­ amelynek színeiben azóta is ontja a gólokat. Mindeközben a portugál klasszis szaúdi szerződése a világ legjobban kereső futballistájává is tette, ezt a pénzt pedig valahol el is kell költenie. A világsztár korábban egy luxuslakosztályban szállt meg a családjával, de a jelek szerint mostanra megtalálták végleges családi fészküket. Erre utal, hogy nemrég Dubajban, a Palm Jumeirah nevű, pálma alakú mesterséges szigetcsoporton vásárolt magának egy luxusvillát a Bloomberg beszámolója szerint.

Ronaldo összesen 21 millió fontot (9,2 milliárd Ft) pengetett ki a fényűző ingatlanért.

Ronaldo és családja vélhetően nem állandó otthonuknak választotta a szigetet, hanem inkább egyfajta nyaralóként tekintenek rá, de jelenlegi lakhelyüktől, Rijádból mindössze kétórás repülőútra van, így bármikor átugorhatnak. 

Palm Jumeirah-t nem véletlen szokták a milliárdosok szigetének is hívni: az Egyesült Arab Emírségeken belül itt a legmagasabb az „egy négyzetkilométerre jutó szupergazdagok aránya”. A szigetet természetesen gyönyörű tengerpart öleli körbe, és a világ legmagasabb épületére, a 828 méteres Burdzs Kalifára való kilátás is az extrák közé sorolható. A legnagyobb milliárdosok által benépesített, elit lakóközösségben luxuséttermek, üdülők és jachtklub szolgálják a kikapcsolódást. Pontos információk egyelőre nincsenek Ronaldo villájáról – amely várhatóan valamikor az idén készül el teljesen –, de annyi biztos, hogy nem egy visszafogott rezidenciáról van szó. 

( Daily Mail )

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Carlos Rodrigues/Getty)