Egy szervezet felmérést készített, hogy milyen igényei vannak a gazdagoknak a nyaralás alatt.

400 személy megkérdezésével készített felmérést a Kensington Tours nevű szervezet, hogy felmérje milyen igényei vannak az úgynevezett „luxusturistáknak”. A megkérdezettekben közös volt, hogy mindannyian évi 250 ezer dollárnál, azaz 81 millió forintnál többet kereső háztartásokból jönnek és az elmúlt 5 évben részt vettek legalább 10 ezer dollár, azaz 3,4 millió forint értékű utazáson.

A Hamu és Gyémánt beszámolója alapján a tanulmányból kiderül, hogy a tehetős utazók sokkal inkább hajlamosak többet fizetni olyan exkluzív szolgáltatásokért, mint például a sorban állás elkerülése, vagy épp a „zökkenőmentesebb utazási élmény”.

A luxusturisták kétharmada (66 százaléka) érezte már magát frusztrálva a túl hosszú sorban állás miatt, ami az átlagos utazókat is érintheti, azonban a luxusturisták 68 százaléka hajlandó felárat fizetni azért, hogy elkerülje a várakozást. Emellett az is kiderült a felmérésből, hogy a megkérdezettek 74 százaléka úgy nyilatkozott, hogy jelenetős mértékben javulna az utazási élményük, ha olyan szolgáltatásokat vehetnének igénybe, mint például az exkluzív, világhírű eseményekhez való hozzáférés és 72 százalékuk tartana igényt olyan programokra, amelyek hagyományosan nem elérhetőek a nagyközönség számára.

A luxusturisták 14 százaléka évente több mint 10 kiruccanásra indul, 28 százalékuk 6-10 utazásra megy egy évben, amíg 38 százalékuk legalább 3-5 alkalommal indul el otthonról.

Ezeknek a túrák ráadásul jelentős része 2-3 hétig is tart. A felmérésből az is kiderül, hogy a luxusturisták 72 százaléka együttműködik, vagy szívesen működne együtt luxusutazási szakemberekkel a közelgő nyaralásának megtervezésében.

(Hamu és Gyémánt)

(Borítókép: Utazó pár. Fotó: GettyImages)