Két Jóbarátok-epizód forgatókönyve is kalapács alá került pénteken a brit Hanson Ross aukciósházban. A telefonvonalak már az aukciót megelőző napokban égni kezdtek, végül rengeteg pénzért találtak új gazdára a dokumentumok.

Matthew Perry halála óta ismét felkapták az egyébként is népszerű Jóbarátok című sorozatot, amelynek fanatikus rajongói több millió forintot sem sajnálnak arra, hogy szert tegyenek valamilyen, a szériához köthető ereklyére. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a sorozat két epizódjának pénteken elkelt forgatókönyvei, amelyek iránt már jóval az aukció előtt hatalmas volt az érdeklődés. Többek között Ausztráliából, Svájcból és Spanyolországból is érkeztek hívások.

Végül a brit Hanson Ross aukciósház hertfordshire-i árverésén 22 ezer fontért, azaz közel 10 millió forintért keltek el a Jóbarátok negyedik évadának finálé epizódjaihoz írt forgatókönyvek, amelyek Ross (David Schwimmer) és Emily (Helen Baxendale) londoni esküvőjét írják le.

A forgatókönyvek az 1998-as forgatás után a wembley-i Fountain Studios egyik alkalmazottjához kerültek. A most 60 éves londoni férfi elmondta, hogy az irodai fiókjába tette őket, majd amikor 1999-ben otthagyta a munkahelyét, a holmijait egy nagy kartondobozba söpörte. Ebből a dobozból kerültek elő nemrég a dokumentumok, amikor a férfi nagytakarítást végzett az otthonában. Mint azt később elmondta: a szkriptek megérdemlik, hogy egy lelkes Jóbarátok-rajongóhoz kerüljenek, ő maga ugyanis nem rajong a sorozatért.

Az amerikai humor más mint a miénk

– fogalmazott.

(SkyNews)

(Borítókép: Jóbarátok. Fotó: Getty Images)