Elárverezték Diana hercegné egykori zöld Jaguarjának replikáját, amelyet A korona című sorozatban vezetett a hercegnét megszemélyesítő Elizabeth Debick. Az átalakított járgány hatalmas összegért talált új gazdára.

Diana hercegnéről életében több fotó is készült szeretett zöld színű Jaguar kabriójában, amelynek nemrég árverezték el A korona című Netflix-sorozatban használt replikáját. Az autó szinte csavarra megegyezik a hercegné eredeti 1987-es XJ-S Cabrioletjével, amely eredetileg egy kétüléses autó volt, ám Diana két plusz ülést tetetett bele, hogy elférjenek a fiai, William és Harry.

Az eredeti járgányhoz hasonlóan a replikában is egy V12-es motor található, kék színét pedig zöldre festették, hogy egy az egyben visszaadja a néhai Diana hercegné egykori autójának küllemét. A kék fényezés mindössze a motorháztető alatt és a csomagtartóban látszik.

A sorozat ötödik évadában a 33 éves Elizabeth Debick színésznő által vezetett Jaguar a BonhamsCars aukciós weboldalán nem kevesebb mint 20 ezer fontért, mai árfolyamon 8 millió 824 millió forintért kelt el. A képeket  ide kattintva  láthatja.

(Borítókép: Diana hercegné a zöld Jaguárjában. Fotó: Northfoto)