Több, a Szex és New York című kultikus sorozatból ismert ikonikus ruhadarab is árverésre kerül nemsokára, köztük a széria intrójában látható rózsaszín-fehér tütü. A licitet szervezők több millió forintnyi összbevételre számítanak.

Kevesebb mint kétezer forintért vásárolták annak idején, nemsokára mégis több millió forintot várnak azért a rózsaszín-fehér tütüért, amelyet a Sarah Jessica Parker által megszemélyesített Carrie Bradshaw visel a Szex és New York című sorozat intrójában.

A ruhát jobbára az is ismeri, aki nem rajongója a sorozatnak, a tütü 12 ezer dolláros, mai árfolyamon 4,1 millió forintos kikiáltási árát tehát annak ikonikus volta magyarázza.

„A ruhadarabok a színésznő által alakított Carrie Bradshaw fontos pillanataiban játszottak szerepet, ezért is lehet az, hogy ezek ilyen sokat érnek most” – magyarázta a kikiáltási árakat az aukciósház divatszakértője, Gabriela Schwartz a Bildnek. A szakember azért beszélt többes számban, mert egy másik ismert ruhadarab is kalapács alá kerül a sorozatból, hasonló kikiáltási áron.

A tütüt egyébként a „legenda” szerint Patricia Field jelmeztervező mindössze öt dollárért, mai árfolyamon 1700 forintot ér vásárolta, ami elenyésző töredéke annak az összegnek, amennyit január 18-án várnak érte a Julien’s aukciósház Megállíthatatlan: ikonikus nők stílusikon ruhadarabjai nevű árverésén, ahol egyebek mellett Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Cher és Diana hercegné ikonikus ruháira is lehet majd licitálni. A szervezők közel 70 millió forintnyi összbevételre számítanak.

(Blikk)

(Borítókép: Sarah Jessica Parker Carrie Bradshaw szerepében a Szex és New York című sorozat intrójában. Fotó: YouTube)