Marilyn Monroe egykori otthona, melynek sorsa a lebontás szélén állt, talán mégsem kerül a rombolók kezébe. Brinah Milstein, egy milliárdos örökösnő, 2,94 milliárd forintért vette meg a híres ingatlant, és a közösség nyomására úgy tűnik, új terveket szövöget.

Az ingatlan, amit eredetileg bontásra szántak, egy rejtélyes tröszt nevére íródott, mintegy 1,05 millió forintos négyzetméteráron. A tröszt mögött később Brinah Milstein bukkant fel, az ingatlanpiac jól ismert szereplője. Milstein korábban is jelentős befektetéseket tett az ingatlanpiacon, különösen figyelemre méltó a brentwoodi, impozáns kastély megvásárlása, amelyet kb. 2,87 milliárd forintért vett meg.

Milsteinnek, aki Marilyn Monroe egykori otthonának szomszédja volt, tervei szerint a két ingatlanból egy nagyobb, összefüggő birtokot kíván létrehozni. Még nem biztos, mi lesz a Monroe-ház sorsa, de úgy tűnik, a területen exkluzív elemek, mint például teniszpálya vagy vendégházak is helyet kaphatnak, ami még különlegesebbé teheti a helyet.

A környékbeliek és Marilyn Monroe rajongói aggódtak, amikor meghallották, hogy le akarják bontani az ikonikus házat. De van egy kis remény: Milstein jelen tervei azt jelentik, hogy Monroe otthona mégis megmaradhat.

Van, olyan aki úgy véli, hogy a Monroe ház csak egy a sok hasonló közül Los Angelesben, és hogy már sokat változott az évek során. De Marilyn Monroe egykor azt mondta, hogy „a tökéletlenség is lehet szépség”. Így lehet, hogy a Brentwood-i ház, még ha nem is tökéletes, megőrizheti a maga egyedi varázsát és történelmi értékét még egy ideig.

(Borítókép: Marilyn Monroe legendás otthona. Fotó: NorthPhoto)