Amikor eljön a világvége, a milliárdosok már tudják, hova meneküljenek. Bemutatunk öt luxusbunkert, amelyeket kifejezetten a legrosszabb időkre építettek.

Az Oppidum, a csehországi rejtőzködő paradicsom

Csehország eldugott völgyében található a világ egyik legnagyobb bunkere, az Oppidum. Egy 30 ezer négyzetméteres, katonákkal őrzött területen helyezkedik el, ahova csak egy titkos alagúton keresztül lehet lejutni. A Forbes információi szerint itt minden luxus megtalálható: spa, medence, mozi, könyvtár, orvosi szobák és konferenciatermek. Mindezen kívül egy óriás lakosztály és hat tágas lakás várja a túlélőket.

Europa One, a németországi földalatti erőd

A Europa One, amelyet egy szovjet hidegháborús bunker helyén építettek, a világ egyik legbiztonságosabb menedékhelye. A Listverse szerint atomrobbanásokat és árvizeket is túlélhet az, aki ide menekül.

A Vivos cég tervezte ezt a gigantikus bunkert, amelyben medencék, edzőterem, bár és még sok más található. Egy szoba ára 5 millió dollárról (kb. 1,7 milliárd forint) indul.

The Aristocrat, a gazdagok menedéke

A Rising S Bunkers cég által épített The Aristocrat 50 ember befogadására képes. Ebben a bunkerben szintén minden luxus megtalálható, mint például szauna, edzőterem, bowling és lövészeti pálya. Egy igazi arisztokrata menedék az apokalipszisre készülők számára.

Dogen City, a japán víziváros

A japán Dogen City egy amolyan modern Noé bárkája, egy teljesen önfenntartó víziváros, amelyet a tengerszint emelkedésének túlélésére terveztek. Körülbelül 10 ezer embernek adhat otthont, és minden megtalálható benne, amire csak szükség lehet: élelmiszertermelő központ, kórházak, iskolák, parkok, szállodák és irodák. A N-ARK cég tervei szerint a projekt 2030-ra valósulhat meg.

The Survival Condo, az amerikai földalatti luxuslakás

Kansas szívében, az 1960-as évekbeli Atlas Missile Silo rakétabázison épült fel a Survival Condo. Ez a bunker atombiztos ajtókkal rendelkezik, benne park, medence, mászófal, mozi és bár is található.

Ezek a milliárdosok által épített bunkerek nemcsak menedéket nyújtanak világvége esetén, hanem a luxus és kényelem csúcsát is képviselik. Ezek a helyek bizonyítják, hogy a túlélés is lehet stílusos.

(Borítókép: Europa One, a németországi földalatti erőd egy részlege. Fotó: YouTube)