Közeledik február 14, azaz Valentin-nap. Némely virágbolt olcsóbb, máshol drágább csokrokat árulnak, de az abszolút rekorder egy dubaji üzlet, ahol 30 millióért árulnak egy csokrot.

Közeledik a Valentin-nap és ahogy az lenni szokott a legtöbb nagy üzletben is már minden a február 14-ei ünnep körül forog. Ezen a jeles napon a férfiak minden évben megajándékozzák a nőket valami aprósággal, de leginkább virággal halmozzuk el a gyengébbik nem képviselőit. Némely virágbolt olcsóbb, máshol drágább csokrokat árulnak,

de az abszolút rekorder egy dubaji üzlet, ahol 30 millióért árulnak egy csokrot.

Na jó, költői túlzás, hogy ezért az összegért csak néhány szál virágot kap a vásárló. A dubaji FloBerry-virágbolt valóban gyönyörű virágkompozíciókat árul, de a laikusoknak mégis felfoghatatlan, hogyan lehet egy csokorért 30 millió forintot kiadni. Bár értelmetlennek tűnhetnek, mégis egyedi ajánlatot dolgozott ki az üzlet. A FloBerry ugyanis ingyenes Hermès táskákat kínál azoknak, akik megvásárolják valamelyik méregdrága csokrukat – írta meg a LuxuryLaunches.

A legolcsóbb összeállítás 12 ezer dollárba (4 millió forint) kerü, míg az eggyel drágább verziót már 40 ezer dollárért (14 millió forint) vesztegetik.

A virágkollekció legdrágább csokorja 82 ezer dollárba (30 millió forint) kerül, de ebben az esetben a vásárlókat valószínűleg a hozzájáró Hermès Kelly 28 Crocodile táska érdekli jobban.

„A FloBerry célja, hogy túltegyünk a hétköznapokon, és újradefiniáljuk a luxusajándékokat. A világ legdrágább virágkompozícióit tartalmazó exkluzív kollekciónk, párosítva az ikonikus Hermès táskákkal, a páratlan élmények iránti elkötelezettségünk bizonyítéka” – nyilatkozta Jevgenyij Vaigandt, a FloBerry egyik alapítója. 

(Borítókép: Egy szerelmes pár Valentin-napon, a nő csokorral a kezében. Illusztráció: YorVen/Getty)