Egy ritka gyöngyszem kerül a piacra 660 darabos limitált szériában, az Audi RS 6 Avant GT, amely lenyűgöző mérnöki teljesítményével és stílusával hódít.

Megérkezett az új Audi RS 6 Avant GT, ami nem kevesebb, mint egy mérnöki csoda a luxusautók világában. Egy olyan ritkaság, ami csak 660 szerencsés tulajdonos garázsában kaphat helyet. Az autó nem csupán gyorsaságával és teljesítményével tűnik ki, hanem azzal is, hogy a legendás Audi 90 Quattro GTO festésével büszkélkedhet, hidat alkotva a múlt és a jelen között.

A projekt, ami egy tucat tanuló mérnök álmából született, az RS 6 GTO koncepciójának köszönhetően valósult meg, így ünnepelve a quattro összkerékhajtás negyvenedik születésnapját. Hat hónap kemény munkájának eredménye ez az autó, ami nem csak a pályán hódított, hanem a szívünkben is. 

Az RS 6 Avant GT belső terében a luxus és a sportosság tökéletes egyensúlyban van. Az alcantara kárpitok, a piros cérnával varrott kagylóülések, és a kormányra húzott alcantara csak néhány a sok elegáns részlet közül. Az autóban egy 4,0 literes, biturbó V8-as motor dübörög, amely 630 lóerővel és 850 Nm nyomatékkal rendelkezik, így a 2,2 tonnás gépszörny mindössze 3,3 másodperc alatt sprintel százra, a végsebessége pedig elérheti a 305 km/órát.

A technológiai csúcsok közé tartozik az RS 6 Avant GT állítható felfüggesztése és a Torsen differenciálmű, amely a hajtást optimálisan osztja el az első és hátsó tengelyek között. A 22 colos méretű hatküllős felnikre szerelt Continental Sport Contact 7 gumik és a karbon-kerámia fékek biztosítják, hogy az autó féktávja két méterrel rövidebb legyen 100 km/órás sebességről.

Az Audi RS 6 Avant GT külső megjelenése egyértelműen agresszív és sportos. A fekete hűtőmaszk, a lézer erősítésű LED fényszórók, a karbon gépháztető és a kiszélesített sárvédők mind hozzájárulnak az autó karakteréhez. A fehér fényezést az Audi Sport GmbH fekete, szürke és piros csíkjai teszik még egyedibbé.

Ez a közel 85 millió forintos csoda nem csupán egy autó, hanem egy műalkotás, ami a sebesség, a luxus és a stílus tökéletes szimbiózisát kínálja. Az Audi RS 6 Avant GT bizonyíték arra, hogy az autózás művészet is lehet. Azon szerencsések közé tartozni, akik egy ilyen ritkaságot birtokolhatnak, valóban kivételes érzést élhetnek át.  

(Borítókép: Audi RS6 GT. Fotó: Youtube)