A Czinger 21C, egy 716 millió forintos, mesterséges intelligencia által tervezett hibrid hiperautó, ami új szintre emeli a sebességet és a fenntarthatóságot. Az autó 1250 lóerővel, akár 452 km/h sebességre is képes.

A technológia és a luxus új dimenzióját nyitja meg a Czinger 21C, egy 716 millió forintos hibrid hiperautó, amelyet a mesterséges intelligencia tervezett a 21. század igényeire szabva. Ezzel a járművel a Czinger 21 C nemcsak hogy új szintre emeli a hiperautók világát, de egyben a jövőbe is röpít minket.

Ez a csodaautó masszív, 1250 lóerős teljesítménnyel büszkélkedhet, ami lehetővé teszi, hogy mindössze 1.9 másodperc alatt gyorsuljon fel 0-ról 100 km/h sebességre, végsebessége pedig elérheti a 452 km/h-t. A Czinger 21C motorja, egy 2,88 literes, ikerturbós V8, az innováció csúcsát képviseli, részeit 3D nyomtatással készítették, melyet két nagy teljesítményű elektromotor egészít ki, mindegyik egy-egy első kereket hajtva.

A 21C nem csak gyors, hanem fenntartható is. Képes normál benzin mellett szén-dioxid-újrahasznosított metanolt és e-üzemanyagokat is felhasználni, így akár nulla kibocsátású autóvá válhat. A 3D nyomtatott alkatrészek mellett a jármű többi része szénszálból, titánból és alumíniumból épül, a versenypályára való összpontosítás érdekében rendkívül könnyű kivitelben.

A szuperkocsi nemcsak elméletben képes lenyűgöző teljesítményre; gyakorlatban is bebizonyította ezt, megdöntve a Laguna Seca körrekordját 1 perc 25.44 másodperccel, ami maga mögé utasította a korábbi, McLaren Senna által tartott 1 perc 27.62 másodperces rekordot. Aki ilyet autót szeretne magának, az ne sokat gondolkodjon, mert csak 80 darab készül ebből a modellből, mindegyiknek súlya mindössze 1250 kilogramm, ami 1:1-es teljesítmény-tömeg arányt jelent - minden kilogramm autóra egy lóerő jut.

A Czinger 21C, melyet 2019-ben Kevin Czinger alapított Los Angelesben, a márka első sorozatgyártású autója, és egyben a gyártás, az ember-mesterséges intelligencia tervezés és a fenntarthatóság tökéletes ötvözete.

(Borítókép: Czinger 21C hibrid hiperautó. Fotó: Youtube)