A Sony rekordösszegű, 215 milliárd forintos befektetéssel szerezte meg Michael Jackson és más zenei ikonok dalainak jogait, új mérföldkövet állítva a zeneiparban.

Lecsapott a Sony és közel 600 millió dollárt, azaz nagyjából 215 milliárd forintot csengetett le egy zenei csomagért, amelyben Michael Jackson dalainak egy jó része, illetve olyan zenei legendák alkotásai szerepelnek, mint például Jerry Lee Lewis és Ray Charles.

Az üzletről már közel egy éve szóltak a pletykák, végül a tokiói székhelyű multinacionális vállalatnak sikerült megszerezni a kiadói jogokat, amelyek becslések szerint legalább 430,8 milliárd forintnak megfelelő összeget érnek a piacon, míg az azokért kifizetett összeg világrekordnak számít, ugyanis ennél többet még soha nem fizettek zenéért. 

Nem ez az első eset, hogy nagy nevű előadók vagy jogutódjaik búcsút intenek a szerzői jogok egy részének, legyen szó David Bowie klasszikusairól, a Take That slágereiről, vagy akár Katy Perry és Justin Bieber friss alkotásairól. Utóbbiak például fejenként 71,8 milliárd forintot kerestek az üzlettel.

(Borítókép: Michael Jackson. Fotó: Getty Images)