Idén február 19. és 23. között tartják a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítását, a dubaji Gulfoodot. Az eseményen egy magyar luxusfogás is tarol.

Huszonhárom magyar kiállítóval emelt közösségi standot a dubaji Gulfood élelmiszeripari szakkiállításon az Agrármarketing Centrum. A piac hazai képviselőinek termékei között mézek, libamáj termékek, gyógyteák, olajos magvak, energiaitalok, tejtermékek, illetve fagyasztott zöldség-gyümölcsök is szerepelnek, ám mind közül kiemelkedik egy specialitás, amely valósággal tarol az expón.

Ez pedig nem más, mint a hungarikumnak számító szarvasgombás libamáj.

A különleges luxusfogás nem véletlenül a világ kedvence a nemzetközi kiállításon, hiszen egyedi ízvilága és elkészítési módja sok más nemzet ételével szemben különbbé teszi. Olyannyira, hogy a legjobb innovatív termékeket elismerő Innovation Awards nevű verseny legjobb hús- és baromfitermék kategóriájának döntős termékei közé is beválogatták a Royalpaté Kft. halal minősítésű készítményét.

Az MTI közlése szerint a közel-keleti piacot megcélzó élelmiszeripari vállalkozások szakmai szemléjén több mint 5 ezer kiállító képviselteti magát. A magyar kiállítók közül többen rendszeresen részt vesznek a dubaji élelmiszeripari expón, s mint tapasztalták, megfelelő minőségű áru esetén kifejezetten keresik a magyar termékeket. Nagy sikere van a mézeknek, a fagylaltporoknak és természetesen a libamájból készült készítményeknek is.

A kiállításon éppen ezért az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési üzletága, a Hungarian Food Business Program is regisztrációs pultot üzemeltet, ahol folyamatosan nyilvántartásba veszik azokat a potenciális külföldi beszerzőket, akik érdeklődnek a magyar termékek iránt.

(Borítókép: Ételt elegánsan tálaló séf. Illusztráció: Getty Images)