Nemcsak gazdagságot sugall és jó befektetésnek számít, de külön életstílust jelent, ha valaki egy magánszigetet birtokol. Cikkünkben körbejárjuk, hogy melyek a legdrágábbak ezek közül a Karib-térségben.

Világszerte több mint száz magánszigetet kínálnak eladásra, ezek közül az idei legdrágább egy thaiföldi, 45 hektáros, beépítetlen, fehér homokkal és esőerdővel borított terület Phuket és a Kókusz-szigetek közelében. Ezt követi egy Maldív-szigeteki földrész 150 villával és leszállópályával, majd egy magánsziget a Bahamákon. Utóbbi kettő 65 millió, illetve 60 millió dollárba, vagyis 23,6 milliárd és 21,78 millárd forintba kerül. Ezek a szigetek mind alkalmasak arra, hogy üdülőhellyé alakítsák azokat, ám akadnak olyan területek is, amelyek kifejezetten arra a legalkalmasabbak, hogy a tulajdonosuk elvonulhasson a világ elől. Ezek közül 23 millió dolláros, mai árfolyamon 8,35 milliárd forintos áron kínálják a legdrágább magánszigetet a Bahamákon. Természetesen ennél olcsóbb szigeteket is találni, az ár pedig nagyban függ a helyszíntől. Az alábbiakban a Karib-térségben található, eladó magánszigeteket vesszük sorra. Ez a terület a szigetvadászok legnépszerűbb célpontja, itt található a világpiacon elérhető ajánlatok több mint 40 százaléka. Bár a Bahamák a világ legnagyobb magánsziget-paradicsoma, a Brit Virgin-szigeteken, Curacaón és Hondurasban is található néhány gyönyörű sziget.

Bonefish Cay, Abaco, Bahama-szigetek – 8,2 millió dollár (2,97 milliárd forint)

Első osztályú menedéket kínál ez az 5 hektáros sziget az Abaco szigetvilágban. Egyszemélyes elvonulásra, családi kiruccanásra vagy egy barátokkal közös bulizásra is kiválóan alkalmas Bonefish Cay, ahol gyarmati stílusú villák találhatók naplementére néző teraszokkal, buja kertekkel és saját kikötővel.

Curacao – 8,8 millió dollár (3,19 milliárd forint)

Curacao legfestőibb öblében található egy kéthektáros magánsziget. A spanyol ajkú vidéken gyönyörű, kristálytiszta víz és gazdag tengeri élet várja az új tulajdonost, a szárazföldön pedig golfközpont, illetve magas színvonalú éttermek gondoskodnak a kényelméről. 

Elizabeth Island, Exuma, Bahama-szigetek – 14 millió dollár (5 milliárd forint)

A 15 hektáros, sétautakkal, hat stranddal és egy citrusligettel rendelkező, 15 hektáros sziget mindössze 5 kilométerre található a Great Exumai Georgetowntól a Bahamákon. A terület legmagasabb pontján egy bájos pavilon található, valamint egy közel egy hektáros védett kikötővel rendelkezik, amelynek minimális mélysége 2,4 méter, vagyis 8 láb. A kikötő és a dokkok több nagy jacht befogadására is alkalmasak.

Gun Point, North Eleuthera, Bahama-szigetek – 23 millió dollár (8,35 milliárd forint)

Ezt az Észak-Eleutherán található ikonikus magánszigetet a második világháborús hős és jachtversenyző, Lord Beaverbrook kapta ajándékba az 1940-es évek végén. A birtokon egy 175 láb hosszú dokk található, amely nagy hajók befogadására is alkalmas. Ez azért is jelent hatalmas értéket, mert Észak-Eleuthera széles körben népszerű a mélytengeri halászatáról.

Cave Cay, Exuma, Bahama-szigetek – 60 millió dollár (21,78 milliárd forint)

A Bahamákon, az Exuma körzetben található legdrágább magánsziget Cave Cay, ahol összesen 38 épület és 35 dokkolósáv található kikötővel és leszállópályával. Mindez kifogástalan üdülőhellyé teszi a szigetet.

(JamesEdition)

(Borítókép: Magánsziget. Illusztráció: Getty Images)