Kalapács alá került nemsokára I. Károly király pecsétgyűrűje, amelyet egy romdombon találtak meg az 1980-as években. Ennek apropóján összegyűjtöttük azokat a sokszor pótolhatatlan, értékes vagy személyes tárgyakat, amelyeket hírességek veszítettek el. Hogy mi lett ezek sorsa, az összeállításunkból az is kiderül!

Kim Kardashian

Kim Kardashian egy korábbi bora-borai nyaralásán drámai esemény történt, amikor a barátja tréfából a vízbe dobta. Valószínűleg ekkor eshetett ki Kardashian füléből a 75 ezer dollárt (körülbelül 27 millió forintot) érő gyémánt fülbevalója. Az értékes ékszer elvesztése után a valóságshow-hős hisztérikus zokogásba kezdett, mire a nővére, Kourtney fontos dologra hívta fel a testvére figyelmét:

Kim, emberek halnak meg!

Paris Hilton

Amikor Paris Hilton elveszítette imádott csivaváját, Diamond Baby-t, az egész világ tudomást szerzett róla. A celeb 2022-ben hirdetést tett közzé 3,6 millió forintnak megfelelő összeget ígérve annak, aki megtalálja a kutyát. A nagyszabású kutatás ellenére a kutyusnak nem bukkantak a nyomára, sokan azt gyanították, hogy prérifarkasok ölték meg. Paris Hilton annyira szerette Diamond Baby-t, hogy úgy döntött: a tudomány segítségével „visszahozza” őt, így klónoztatta. Ennek eredményeképp két új kutyust kapott, Diamondot és Baby-t. Az örökösnő életéből nemcsak a kiskutyája tűnt el: egy alkalommal Lengyelországban, egy reptéri buszon elveszítette egy értékes gyémántgyűrűjét. A gyűrű szerencsére előkerült. 

Az ékszer megkerültének a hírét Ewa Bienkowska, az érintett lengyel repülőtér szóvivője osztotta meg a sajtóval. Elmondta, hogy a gyűrűre a reptéri busz padlóján egy ott dolgozó tűzoltó talált rá, aki akkor azt hitte, hogy egy légiutas-kísérő hagyhatta el az ékszert. Miután látta a tévében Paris Hiltont, felismerte a kezén a gyűrűt, amelyet megtalált, így azonnal felvette a kapcsolatot annak a divatrendezvénynek a szervezőivel, amelyen Hilton részt vett, így a történet boldogan végződött.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan története sem volt mindennapi. Egy franciaországi látogatása során elvesztette az útlevelét, ami miatt nem tudott időben visszautazni az Egyesült Államokba. Franciaországban éppen ekkor tartották a Cannes-i Filmfesztivált, így a színésznő ott maradt szórakozni. Az egyetlen gond az volt, hogy Lohannek ebben az időben részt kellett volna vennie egy alkohol-tudatossági programon az államokban a korábbi magatartása miatt, ám a történtek következtében ott nem tudott megjelenni.

Bár a színésznő azt állította, hogy az útlevele elvesztése akadályozta meg őt a hazatérésben, a francia hatóságok szerint sosem jelentette be, hogy az okmánya eltűnt volna. Lohan végül visszatért az Egyesült Államokba, ahol szembe kellett néznie a jogi következményekkel, beleértve a lehetséges letartóztatást is.

Orlando Bloom

Orlando Bloom szomorúan osztotta meg a hírt 2020-ban, hogy elveszítette szeretett kutyáját, Mighty-t. Bloom és a párja, Katy Perry minden lehetséges módon megpróbálta megtalálni az eltűnt négylábút.

„Az idejét sem tudom, mikor voltam ennyire összetörve. Egész egyszerűen egy rémálom, hogy a kicsikém eltűnt és semmit sem tudok tenni annak érdekében, hogy biztonságban tudhassam” – írta akkor a színész egy Instagram-posztban. 

A TMZ információi szerint Mighty a kaliforniai Santa Barbarában tűnt el és egészségügyi problémákkal is küzdött, ami még inkább sürgetővé tette a megtalálását. Bloom arra kérte az embereket, hogy amennyiben megtalálják, azonnal vigyék orvoshoz.

Elkötelezett apuka és partner vagyok, de okkal hívják őket az ember legjobb barátjának. Hiányzik. Imádkozzatok érte, hogy visszataláljon a családjához

– zárta a színész a szívhez szóló bejegyzést.

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp, a Liverpool FC vezetőedzője biztosan nem felejti el a Newcastle United elleni hazai győzelem utáni pillanatot. A német szakember a szurkolókkal való ünneplés hevében pánikba esett, amikor észrevette, hogy elvesztette a jegygyűrűjét. A televíziós felvételeken jól látható, ahogy Klopp lehajol és a vizes fűben kezd el keresni valamit egy biztonsági ember segítségével. A helyzet szerencsére megoldódott, amikor egy operatőr észrevette és jelezte, hol található a gyűrű. Klopp boldogan csókolta meg az ékszert, miután visszakapta azt.

Hatalmas sokkot kaptam, de szerencsére meglett. Nagyon szörnyű lett volna, ha elveszik.

Életemben egyszer már elvesztettem, akkor egy profi búvárra is szükségem volt, mert a tengerbe esett. Időről időre, ha fogyok egy-két kilót, már nem a megfelelő a mérete” – árulta el Klopp, aki 2005 óta él házasságban Ulla Sandrockkal.

John Lennon

John Lennon legendás Patek Philippe Ref. 2499 Perpetual Calendar Chronograph órájának története évtizedek óta foglalkoztatja az óragyűjtők és a zenetörténet rajongóit.

Az óra, amelyet Lennon a 40. születésnapjára kapott Yoko Onótól, röviddel a zenész 1980-as meggyilkolása után eltűnt és csak negyven évvel később került elő.

John Lennon elveszettnek hitt órája évtizedeken át volt az egyik legkeresettebb darab a gyűjtők körében. Ez az óra olyan híres eltűnt órák sorát gazdagítja, mint Buzz Aldrin holdra szálláskor viselt Speedmastere vagy Pablo Picasso Jaeger-LeCoultre Triple Calendarja. Mint ahogy Marlon Brando Rolex GMT Masterje vagy Paul Newman Rolex Daytonája esetében, az idő múlásával ez az óra is előkerült. A hírt Arthur Touchot, a Phillips aukciósház ügyvezetője tette közzé, ám az óra tulajdonjogát illetően jogi viták alakultak ki. 

Jelenleg a genfi bíróság vizsgálja, hogy az óra valóban kit illet. A per középpontjában egy olasz gyűjtő áll, aki az órát egy németországi aukción 240 millió forintnak megfelelő összegért szerezte meg, majd az eredetét kutatva 2014-ben felvette a kapcsolatot Yoko Onóval. A bíróság első fokon Yoko Onónak ítélte oda az ékszert mondván, hogy ő az óra jogos tulajdonosa. Az olasz gyűjtő ugyanakkor nem hagyta annyiban a dolgot és fellebbezett. Tanúvallomások szerint az órát állítólag Ono egykori sofőrje lophatta el.

I. Károly király

Egy 400 éves különleges gyűrű, amelyet solymászat során használtak és egykor I. Károly király tulajdonában volt, várhatóan 1,38 millió forintnak megfelelő összegért találhat új gazdára egy aukción.

„Egy szombat reggelen, az 1980-as évek végén találtam meg a gyűrűt, miközben a Temze melletti romdombon kutakodtam egy Compass 77B fémdetektorral. Akkoriban nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, így félretettem, majd évekig egy fiók mélyén felejtettem. A közelmúltban átnéztem néhány régi leletet és úgy döntöttem, hogy megtisztítom a gyűrűt. Ekkor vettem észre, hogy rajta van egy királyi címer és a „Király király” felirat” – nyilatkozta Davis, a gyűrű 82 éves tulajdonosa.

Nigel Mills, a Noonans műtárgy- és érmeszakértője megjegyezte: „I. Károly uralkodása idején a solymászat volt a divat. A jelenlegi királyunk, III. Károly 15 éves korától lelkes pólójátékos, de a 16. és 17. században a solymászat volt az, amit a királyi család és a nemesség élénken űzött.” Hozzátette: I. Károly számos idomított ragadozó madarat birtokolhatott, amelyeket apróvadak, például nyulak vadászatára használtak, és valószínű, hogy néhány sólymát a londoni Towerben tartotta.

Ez a lelet rendkívül izgalmas, hiszen csak egy másik ismert példánya van a British Múzeumban, valamint további darabok, amelyek VIII. Henrikhez, I. Erzsébethez és I. Jakabhoz köthetők

– mondta Nigel Mills. A gyűrűt a Noonans Mayfair aukciósház fogja értékesíteni március 12-én, és becslések szerint 924 ezer és 1,38 millió forint közötti összegért kelhet el. 

(Borítókép: Paris Hilton. Fotó: Getty Images)