Freddie Mercury az 1970-es évek elején, 500 ezer fontért (mai árfolyamon 230 millió 939 ezre forintért) vásárolta meg a neogorgián stílusban épült kúriát, majd közel tíz évet várt, hogy beköltözzön. Ez idő alatt a saját stílusának megfelelően rendezte be az épületet.

A kétemeletes házat Ernest William Marshall építész tervezte. Összesen 28 szoba található benne, köztük nyolc hálószoba és egy figyelemre méltó, nagy méretű öblös ablakkal ellátott, oromzatos stúdiószárny.

Az ingatlant gyönyörű fák és egy hatalmas füves terület veszi körbe. A ház mögötti, fallal körülvett japán kertet Freddie barátja, Jim Hutton ültette be virágokkal. Az énekes többször is beszélt a Kensington negyedben található villáról, mint „vidéki házról London központjában”.

A mesés ingatlant és az abban található összes ingóságot Mercury a halálát követően jó barátjára, Mary Austinra hagyta. A korábban elárverezett berendezési tárgyakból származó pénz így az ő markát ütötte, jelenleg pedig 13 milliárd forintnak megfelelő összegért árulja a Garden Lodge-t, amely ma is zarándokhelye a Queen rajogóinak.