A legnagyobb sportlegendák különböző tárgyaira mindig is nagy volt a kereslet. Több sportóriás ereklyéi keresnek gazdát a Sotheby’s Sports Week-en is, ahol összesen négymilliárdnyi bevételt remélnek.

A sportereklyék nagyon hálás területet jelentenek az aukciósházak számára, hiszen rengeteg sportrajongó él a Földön és sok gazdag ember hobbijai közé tartozik ezen relikviák gyűjtése. 

A Sotheby’s aukciósház április elejére tervezett Sports Week árveréssorozatán élő és online liciteken lehet megküzdeni számos sportkülönlegességért. Összesen 350-nél is több ereklye kerül kalapács alá, azonban néhány tétel ezek közül kiemelkedik.

Árverésre bocsátják többek között Muhammad Ali fehér-fekete nadrágja, amelyet a Thrilla in Manila néven elhíresült mérkőzésen viselt. A mérkőzés arról marad emlékezetes, hogy ez volt Ali és Joe Frazier harmadik, egyben utolsó összecsapása. A meccset végül Ali nyerte, mivel Frazierék tizennégy menet után feladták a küzdelmet.

A mérkőzésen Ali által viselt rövidnadrág 4-6 millió dollárt, vagyis akár 2,2 milliárd forintot is megérhet jövőbeli tulajdonosának.

A kosárlabda rajongóknak igazi csemege lesz az árverésen. Nemcsak Michael Jordan cipőire tehetnek ajánlatot, de a Kobe Bryant nevéhez fűződő Adidas Top Ten cipő, valamint az a Lakers-mez, amelyet a 2009-es döntő első meccsén öltött magára szintén kalapács alá kerül. Szintén áruba bocsátják LeBron James idei, 2024-es All Star-trikóját, amelyet remények szerint 110 millió forint alatt nem igazán lehet majd megkapni.

A sportos ereklyékből a számítások szerint 12 millió dollár, vagyis akár 4,4 milliárd forint is összejöhet. Az aukció tételeit ide kattintva lehet böngészni.

(instlyemen )

(Borítókép: Muhammad Ali. Fotó: The Stanley Weston Archive/Getty)