Michael Schumacher legendás óragyűjteményét majdnem másfélmilliárd forintnak megfelelő értékben bocsátják árverésre Genfben, ahol a Formula-1 rajongói és a gyűjtők egyaránt licitálhatnak a különleges darabokra.

Michael Schumacher, a Formula-1 legendás, hét világbajnoki címének birtokosa híres volt nemcsak a versenyzői tehetségéről, hanem elegáns ízléséről is, különösen amikor az órákról volt szó. A Christie’s Aukciósház ezek közül nemsokára nyolc rendkívül értékes darabot bocsát árverésre Genfben.

Az aukciót május 13-án, az imolai versenyhétvége előtt rendezik. A gyűjtemény sztárdarabja egy egyedi Platinum Vagabondage 1 típusú óra, amelyet Jean Todt ajándékozott Schumachernek 2004 karácsonyán, a versenyző hetedik világbajnoki címének elnyerése után.

Az óra különlegessége, hogy a számlapján a Ferrari emblémája és Schumacher piros sisakja, valamint személyes szponzorának logója is látható, kiegészítve a hetes számmal, utalva ezzel a versenyző világbajnoki címeire.

Az értékét az aukciósház 1,2 és 2,2 millió dollár közöttire becsüli, ami 442 és 812 millió forintnak felel meg.

A kínálat további kiemelkedő darabja egy másik, szintén Jean Todt által ajándékozott óra, amelyet 2003 karácsonyán kapott Schumacher. Ez az Audemars Piguet által készített darab is része lesz az árverésnek, ahogy egy Rolex Daytona Paul Newman karóra is.

„A Christie’s szeretné kifejezni őszinte háláját a Schumacher-család felé, amiért bizalmat szavazott nekünk és lehetőséget ad arra, hogy ezeket a műremekeket megosszuk a világ más szenvedélyes gyűjtőivel” – fogalmazott Rémi Guillemin, a Christie’s órákkal foglalkozó részlegének vezetője.

Az árverésre bocsátott nyolc óra együttes becsült értéke eléri a 4 millió amerikai dollárt, ami körülbelül 1,472 milliárd forint.

A Schumacher-család már korábban is értékesített több luxuscikket, beleértve nyaralókat, magánrepülőt és az autógyűjteményük bizonyos darabjait, mióta a hétszeres világbajnok 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett.

(Borítókép: Michael Schumacher. Fotó: Getty Images)