Egy amerikai nő, Meredith Tabbone 175 millió forintot költött, hogy egy elhagyott “egyeurós” házat teljesen felújítson, és álomotthonná alakítson át Szicíliában.

Egyesek számára egy elhagyott, romos ház csak egy halom bontásra váró téglát jelentene, de nem Meredith Tabbone számára. Az amerikai nő „szeszélyből” döntött úgy, hogy licitálni kezd egy szicíliai házra, miután egy barátja cikket küldött neki az egy eurós házprogramról.

Az ajánlatok mindössze egy eurótól indultak, de Meredith 2 millió forintot (4400 fontot) ajánlott egy 1600-as években épült, használaton kívüli épületre Sambuca di Siciliában.

Az épület állapota siralmas volt: se villany, se vezetékes víz nem volt benne, a tetőt pedig vastagon borította az azbeszt. De Meredith nem riadt vissza a kihívástól. Elhatározta, hogy a házat álomotthonná alakítja, és 175 millió forintot (384 000 fontot) költött a felújításra.

A felújítás nem volt egyszerű feladat. Az azbesztmentesítés után teljesen új vezetékrendszert és vízvezetéket kellett kiépíteni, a ház szerkezetét pedig megerősíteni. A kemény munka azonban meghozta gyümölcsét: a végeredmény lenyűgöző lett.

Meredith álomotthona ma már gyógyfürdővel, szabadtéri konyhával és borospincével büszkélkedhet. A konyha modern és tágas, tökéletes a baráti összejövetelekhez. A szabadtéri konyha lehetővé teszi, hogy a szicíliai nap alatt főzhessen, míg a borospince ideális hely a finom borok tárolására és kóstolására.

A szicíliai Sambuca di Sicilia házprogram célja, hogy új életet leheljen a településbe, amely az utóbbi évtizedekben jelentős népességcsökkenést szenvedett el. Meredith története inspiráló példa arra, hogyan lehet egy régi, elhagyatott házból gyönyörű, élhető otthont varázsolni.

Ez a példa nem csak Meredith számára jelentett nagy változást, hanem a helyi közösség számára is, amely reméli, hogy több hasonló projekt követi majd.

(Borítókép: az „egy eurós” ház átalakítás után. Fotó: Northfoto)