Az egykori német futballikon, Michael Ballack különleges Ferrariját árverezik el, amelyet még a Chelsea-nél töltött ideje alatt vásárolt meg.

Michael Ballack, aki a futballpályákon szerzett hírnevet, most az autó aukciók világában is szeretne sikert elérni. A legendás német játékos egy ritka, 1960-ban bemutatott Ferrari 250 GT SWB California Spider modellt kínál eladásra. Az autó várható ára 12,5 és 14 millió euró között mozog, ami körülbelül 4,9-5,5 milliárd forintnak felel meg.

A Sun szerint Ballack ezt az autót a Chelsea-nél töltött évei alatt szerezte, részben Michael Schumacherrel, a Formula-1 legendájával ápolt barátságának köszönhetően.

Az RM Sotheby’s aukciósház, amely az autót augusztusban Montereyben fogja eladásra kínálni, hangsúlyozza, hogy ez a modell volt az első gyártott 250 GT SWB California Spider. Az autó most kerül először piacra, miután 16 évig Ballack tulajdonában volt.

Ballack, aki az 1. FC Kaiserslautern és a Bayer Leverkusen csapatában is játszott, majd négy évet töltött a Chelsea-nél, jelenleg tévészakértőként dolgozik. Nemrégiben egy podcast adásban beszélt Németország Európa-bajnoki esélyeiről, és úgy vélekedett, hogy a csapat ereje az idők során talán megkopott.

A Sun-nak nyilatkozó aukciósház szóvivője elmondta:

Ritka, hogy egy autó ennyire megfeleljen a gyűjtői tárgyaknak szabott kritériumoknak.

Ballack nagyon vigyázott erre az autóra, amely ikonikus helyet foglal el a Ferrari történetében.”

A rajongók és a leendő vásárlók egyaránt izgatottan várják, hogy megtudják, mennyiért talál majd új gazdára ez az értékes jármű.

(Spiegel Sport)

(Borítókép: Ferrari 250 GT SWB California Spider. Fotó: Northfoto)