Nemrég 6 millió dollárért, azaz 2,2 milliárd forintért kelt el egy különösen ritka Lamborghini, amely új rekordnak számít az online árverésen elkelt autók között.

Az ismert autós influenszer, művésznevén Supercar Blondie saját online árverési oldalt indított SBX Cars néven. A szolgáltatás elsősorban különösen ritka és drága modellek árverezésére jött létre. Az oldalon máris egy hatalmas deal-t ütöttek nyélbe:

nemrég 6 millió dollárért, azaz 2,2 milliárd forintért kelt el egy különösen ritka Lamborghini, amely ezzel új rekordnak számít az online árverésen elkelt autók között.

A kérdéses négykerekű egy 2015-ös Lamborghini Veneno Roadster, amely igazán egyedi darab. Összesen kilenc darab ilyen modell készült, így az autó rendkívül ritkának számít. Másrészt ezt a konkrét példányt eredetileg Szaúd-Arábia királyi családja vásárolta meg, így előkelő gyökerekkel is rendelkezik. Harmadrészt pedig mindössze 1 778 kilométert futott, azaz jócskán több időt töltött a garázsban, mint az utakon – számolt be a Totalcar.

Az korábbi legdrágább online aukción eladott autó egy 2017-es Ferrari LaFerrari Aperta volt, melyért 5,36 millió dollárt fizetett az új tulajdonos. A Veneno Roadster ennél közel 700 ezer dollárral többért kel el.

Hamarosan egy alig több mint 200 kilométert futott Veneno is kalapács alá kerül az SBX Cars-on, melyből csupán négy példány létezik, így könnyen lehet, hogy újabb rekord születik. 

(Borítókép: Lamborghini Veneno Roadster. Fotó: Claudio Villa/Getty)