Összeállításunkban öt világsztár egy-egy fényűző birtokát mutatjuk be, ahol a luxus mindennapos.

Hillary Clinton – 1,97 milliárd forint, Washington, D.C.

Az ismert amerikai politikai figura, Hillary Clinton hosszú évtizedek óta van jelen a közéletben. Szolgált már szenátorként és külügyminisztérium vezetőjeként, valamint az Egyesült Államok első hölgyeként is, amikor férje, Bill Clinton töltötte be az elnöki pozíciót. A Clinton-házaspár a liberális politika jelentős támogatója, saját alapítványukon keresztül pedig számottevő jótékonykodást végeznek.

A politikai aktivitás mellett Hillary Clinton számára az ingatlanpiac is fontos terület: a befektetései között szerepel a washingtoni Whitehaven negyedben található otthonuk is, amelyet 2000-ben vettek meg 1,06 milliárd forintért, és jelenleg is exkluzív lakóhelyként funkcionál.

Halle Berry – 1,55 milliárd forint, Los Angeles

Halle Berry, az Oscar-díjas színésznő 2017-ben adta el Hollywood Hills-i rezidenciáját, amelyet 1994-ben 590 millió forintnak megfelelő összegért vásárolt az ex-férjével, David Justice-szal. A sztár több mint tíz évig élt ebben a házban. Ez idő alatt számos felújítást végzett, jelentősen növelve az ingatlan értékét. Végül az eredeti vételár több mint kétszereséért adta el.

A felújítás után az új tulajdonos egy modern, 400 négyzetméteres házat kapott, amely három hálószobával és négy fürdőszobával rendelkezik. A házban egy óriási lépcsőház, extra magas belmagasság és nagyszerűen megtervezett, nyitott terek találhatók. A hely még otthonosabbá válik a rengeteg természetes fénytől, a hangulatos kandallótól és a tágas teraszoktól, amelyek egyenesen a medencéhez vezetnek.

Sophia Loren – 16,72 milliárd forint, Róma

Sophia Loren, aki már az 1950-es évektől kezdve a filmvilág egyik meghatározó alakja, egy csodálatos olasz villában él Rómában. Ez a villa korábban a férje, Carlo Ponti tulajdona volt, amelyet később mintegy 16,72 milliárd forintért kínáltak eladásra. A villa 7000 négyzetméteren terül el egy gyönyörű parkban és rengeteg extra szolgáltatással rendelkezik. Öt hálószoba található benne, mindegyikhez külön fürdőszoba tartozik, valamint helyet kapott még az ingatlanban egy könyvtár, egy napozószoba, valamint egy kertre néző nagy veranda. A kert közepén található egy fűtött medence, mellette pedig egy külön álló vendégház és egy garázs.

Brad Pitt –22,32 milliárd forint, Franciaország

Brad Pitt, az ismert színész-producer és ex-felesége, Angelina Jolie 2008-ban vett Franciaországban egy nagyon menő kastélyt szőlőbirtokkal, amely a Chateau Miraval nevet kapta. Érdekesség, hogy itt mondták ki a boldogító igent 2006-ban. Az 1200 hektár területen elterülő birtokon rozét termelnek, ami eléggé híres a borrajongók körében. 2016-ban került piacra az ingatlan, 22,32 milliárd forintnak megfelelő áron. A szakértők szerint ez egy kiváló befektetés azok számára, akik kellő tőkével rendelkeznek és értenek a borászathoz.

A birtokot ugyanakkor botrányok övezik, ugyanis Jolie a hírek szerint a férje tudta és beleegyezése nélkül adta el a tulajdonrészét a birtokból annak ellenére, hogy megegyeztek, nem válnak meg a részüktől anélkül, hogy a másik rábólintana.

Pierre Cardin –132,12 milliárd forint, Franciaország

Pierre Cardin, a híres divattervező, aki az avantgárd stílus és a geometriai formák mestere volt, egy igazán egyedi otthont teremtett magának. A Bubble House nevű házat Antti Lovag tervezte 1975 és 1989 között. 2016-ban ez a különleges ingatlan, amely három medencével, egy hatalmas kerttel és egy 500 férőhelyes amfiteátrummal rendelkezik, 132,12 milliárd forintért került piacra. A Bubble House számos partinak és eseménynek adott otthont, például James Bond 40. születésnapját is itt ünnepelték. 

(FAME lej)

(Borítókép: Brad Pitt. Fotó: Getty Images)