Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya, elképesztő összegeket keres a Liverpool csapatában, megmutatjuk, mennyit.

Szoboszlai Dominik, a magyar futball egyik legfényesebb csillaga, már nem csak a pályán, hanem a bankszámláján is lenyűgöző számokat produkál. A The Guardian által 2017-ben a világ legtehetségesebb focistái közé sorolt Szoboszlai két alkalommal is minden idők legdrágább magyar játékosa lett, először a Leipzighez, majd a híres Liverpoolhoz szerződve.

A Liverpoolban eltöltött ideje alatt Szoboszlai Dominik fizetése a csillagos egekbe szökött. A Football Insider információi szerint a 23 éves magyar játékos évente körülbelül 3,4 milliárd forintot keres, ami hetente nagyjából 65,3 millió forintra rúg (150 000 brit font). Ezzel a számokkal Szoboszlai a Liverpool egyik legjobban fizetett játékosává vált, ami nemcsak a tehetségét, hanem a piaci értékét is tükrözi.

Ez a hatalmas jövedelem teljesítménybónuszokkal együtt kerül kifizetésre, ami azt jelenti, hogy a magyar csillag minden egyes pályán töltött percért és a csapatért elért sikerekért extra juttatásokat kap. A Liverpoolhoz való csatlakozása óta Szoboszlai meghatározó játékossá vált, aki nemcsak a pályán, hanem a klub gazdasági életében is kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Szoboszlai Dominik karrierje így nemcsak sportolói, hanem anyagi sikereket is hozott számára, amely lehetővé teszi, hogy a focin kívül más területeken is befektessen és fejlődjön. Ahogy a nemzetközi futballvilágban a fizetések egyre magasabbra szöknek, úgy tűnik, Szoboszlai is megkapja a maga részét a tortából, biztosítva helyét a sportág legjobban kereső játékosai között.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)