A Bentley bemutatta a negyedik generációs Continental GT Speed-et, amely új Ultra Performance Hybrid hajtáslánccal büszkélkedik, 782 lóerővel és 1000 Nm nyomatékkal száguldva a luxusautók élmezőnyébe.

A Bentley nemrég rántotta le a leplet legújabb csúcsmodelljéről, a negyedik generációs Continental GT Speed-ről, amely minden eddiginél erősebb teljesítményt nyújt. Az új Ultra Performance Hybrid hajtáslánc egy 4,0 literes, 600 lóerős V8-as motort ötvöz egy 190 lóerős elektromotorral, melyek együttes erővel 782 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot produkálnak. Ez a hajtáslánc lehetővé teszi, hogy az autó mindössze 3,1 másodperc alatt gyorsuljon fel 0-ról 100 kilométer/órára, maximális sebessége pedig elérje a 335 km/h-t.

A Continental GT Speed nem csupán gyors, hanem környezetbarát is: teljesen elektromos üzemmódban 140 km/h sebességig képes felgyorsulni, elektromos hatótávja 81 kilométer, míg kombinált üzemmódban akár 859 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel. Az autó akkumulátorát mindössze 3 óra alatt lehet teljesen feltölteni, köszönhetően a 11 kW-os töltőkapacitásnak.

A GT Speed külső megjelenése modern, izmos áramvonalas megjelenést kapott, melyek az 1950-es évek Bentley modelljeire emlékeztetnek. A belső tér igazi luxust kínál “wellness üléstechnológiával”, légionizációs rendszerrel, háromdimenziós bőrtextúrával és modern varrással. A Bentley műszerfala magában foglal egy 12,3 hüvelykes, nagy felbontású kijelzőt, elegáns analóg tárcsákat és kézzel készített furnérozott oldal elemeket, amelyek még elegánsabbá teszi az utastér kinézetét.

Az autóban rendelkezésre álló audiorendszer közül kiemelkedik a 18 hangszórós, 2200 wattos Naim rendszer, amely kivételes hangélményt nyújt. 

A Continental GT Speed piacra kerülésével a Bentley ismét alátámasztotta elkötelezettségét a folyamatos innováció és a luxusautók piacának újragondolása iránt. A modell egy időben debütál a kabrió változatával, a Continental GTC-vel, így a vásárlók választhatnak a kupé és a nyitható tetős kivitel között is.

(Borítókép: Bentley Continental GT Speed. Fotó: Northfoto)