Miközben a világ figyelme hamarosan a 2024-es párizsi olimpiára szegeződik, az órarajongók számára is remek lehetőségeket nyújt a francia főváros.

Párizs, mint a luxusvásárlás egyik Mekkája, a Cartier lenyűgöző óráitól az Omega pontos időmérőiig mindenféle kiváló minőségű órát kínál az igényes vásárlóknak. A Robb Report összeállítása alapján most bemutatjuk a legjobb párizsi óraszalonokat, amelyek némelyikében emlékórát is vásárolhatunk az olimpiai játékok alkalmából.

Omega Párizs

Az Omega, az olimpiai játékok hivatalos időmérője nemcsak négy butikot működtet Párizs szívében, de az olimpiai események alkalmából különleges, limitált kiadású óramodelleket is kínál. Az új luxusórák között szerepel négy Speedmaster Chronoscope modell és egy Seamaster Diver, amelyek tökéletes választást jelentenek azok számára, akik valamilyen igényes emléktárgyra vágynak. Az órák ára átszámítva 1,1 millió forinttól kezdődik.

Bucherer Párizs

A Bucherer, amelyet 1888-ban alapítottak a svájci Luzernben, az elmúlt évtizedben lenyűgöző globális terjeszkedést ért el, és jelenleg 36 butikkal büszkélkedhet Európában, valamint 32-vel az Egyesült Államokban. A párizsi szalonját 2013-ban, a cég 125. évfordulója alkalmából nyitotta meg a Boulevard des Capucines 12. szám alatt. 23 ezer 681 négyzetméterével a világ egyik legnagyobb óra- és ékszerüzlete. Összesen 39 luxusóramárkát kínál, beleértve a Bucherer Certified Pre-Owned program keretében kapható vintage darabokat is.

Arije Paris

Az Arije zászlóshajója, amely a Rue Pierre-Charron 50. szám alatt található, nemrégiben esett át egy nagyszabású felújításon. Ez a lenyűgöző Haussmann-stílusú épület 17 ezer 200 négyzetméteren terül el. A belső dekoráció, akárcsak a három emeletet összekötő, arany korláttal szegélyezett grádics, magával ragadó látványt nyújt minden betérő számára. Az üzletben minden vezető óramárka megtalálható, továbbá az olyan különleges ékszerek és a francia életérzést tükröző luxuscikkek is, mint a különböző kristálytárgyak és dizájner parfümök.

Chronopassion Párizs

A független óragyártás szerelmeseinek a Chronopassion a legjobb választás Párizsban. Az üzlet, amely a Rue Saint-Honoré 271. szám alatt található, több mint 30 független márkát kínál. Laurent Picciotto, a butik tulajdonosa és szakértő csapata magas szintű ismeretekkel rendelkezik az óragyűjtés területén, így a látogatók biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb tanácsokat kapják majd. Ezen felül a Chronopassion szomszédságában található az egyik első MB&F butik is, amely további különleges élményeket nyújt az órák szerelmeseinek.

Fontos tudni, hogy az üzlet 2024. július 25. és augusztus 20. között zárva tart, így ha az olimpia idején tervezné meglátogatni a butikot, a játékok előtt legalább két nappal meg kell érkeznie a francia fővárosba.

Les Montres Lassaussois

A Les Montres Lassaussois több mint 30 éve működik sikeres családi vállalkozásként Párizsban, ahol összesen három butikkal büszkélkedhet. Ezek az üzletek nemcsak luxusórákat, hanem ékszereket is kínálnak a vásárlóik számára. A vintage órák iránt érdeklődők különösen értékelni fogják a Les Montres Collector Boutique kínálatát, hiszen a kedvelt darabok széles választékát találhatják meg.

Az olimpiai játékok idején a Les Montres Lassaussois különféle különleges eseményeket és aktivitásokat tervez, így kiváló alkalom nyílik arra, hogy egyedülálló óravásárlási élményben részesüljenek a látogatók.

Dubail Párizs

A Dubail óraszalonok a haute horlogerie és haute joaillerie kedvelőinek kínálnak kiváló választékot Párizs két legelőkelőbb helyszínén, a Place Vendôme-ben és az Avenue des Champs-Elysées-en. Az 1969-ben családi vállalkozásként alapított cég két további üzletével 1984 óta a Rolex kiskereskedelmi nagykövete is.

A Dubail kínálatában megtalálhatók a legnagyobb óragyártók által készített, korlátozott számban elérhető magánkollekciók is. Azoknak, akik a párizsi olimpia alatt szeretnék felfedezni a haute horlogerie világát, a Dubail biztosan nem okoz csalódást.

Cartier Párizs

A Rue de la Paix-en található Cartier butik nem csupán egy üzlet, hanem a luxusórák történelmének és modern eleganciájának szimbóluma is. A bolt egyike a három történelmi Cartier helyszínnek világszerte, a New York-i La Mansion és a londoni New Bond Street mellett. Louis Cartier, a három Cartier testvér közül a legidősebb, 1899-ben költöztette ide a vállalatot azzal a céllal, hogy a cég előkelő hírnevet szerezzen a párizsi nemesség körében. Több mint százhuszonöt évvel később a Rue de la Paix 13. szám alatti butik még mindig vonzza a világ különböző tájairól érkező ügyfeleket. Itt egy óra ára akár a több millió forintnak megfelelő összeget is elérheti, reflektálva a márka luxus minőségét és kifinomult eleganciáját.

 (Borítókép: Egy órát mutató dolgozó egy szalonban. Illusztráció: Getty Images)