Tom Cruise ikonikus Porsche 928-asát, amelyet a Kockázatos üzlet című filmben vezetett, nemsokára elárverezik a Monterey Car Weeken.

Filmes autórajongók figyelem: a Kockázatos üzlet című produkcióból ismert arany Porsche 928-as, amelyet maga Tom Cruise vezetett, hamarosan új gazdára találhat. A Bonhams aukciósház a Monterey Car Week keretében bocsátja árverésre ezt a különleges járművet, amely várhatóan 509,6 millió és 655,2 millió forintnak megfelelő összeg között cserélhet gazdát.

Az autó az említett film híres üldözési jelenetében vált ikonikussá, amikor Cruise a volán mögött ülve menekül meg a riválisai elől, miközben kimondja a legendás szavakat:

Porsche. Pótolhatatlan..

Az autó eredetileg fehér volt, de a forgatáshoz átfestették platina metál színre, és barna bőr belsőt kapott. A kocsi motorháztetője alatt egy 4,47 literes V-8-as motor dübörög, amelyet Bosch Jetronic üzemanyag-befecskendező rendszerrel szereltek fel. 

A járgány jelenlegi tulajdonosa 2021-ben szerezte meg, és azóta egy raktárban tartotta.

Ez az autó nemcsak azért különleges, mert Tom Cruise vezette, hanem mert ő ezen tanulta meg a kézi sebességváltó használatát.

A Robb Report és más források szerint ez az autó valóban az egyik legemlékezetesebb jármű, amely valaha árverésre kerül, így a szerencsés új tulajdonos nemcsak egy gyönyörű klasszikus autót, hanem Hollywood történelmének egy kis darabját is megvásárolja. 

(Borítókép: Porsche 928. Fotó: Northfoto)