Tom Cruise-t, a Top Gun főszereplőjét elképesztő luxus veszi körül, amikor a 7,18 milliárd forint értékű magánrepülőgépén utazik.

Tom Cruise neve szinte egybeforrt a sebességgel és az adrenalinnal, különösen a Top Gun és a Mission: Impossible filmek óta. A valós életben azonban a színész inkább a kényelmet és a luxust részesíti előnyben, amikor repül. Büszke tulajdonosa egy 7,18 milliárd forint értékű Gulfstream GIV magánrepülőgépnek, amely egy valóságos repülő palota.

A Gulfstream GIV 1985-ben debütált, és két Rolls-Royce hajtómű hajtja, amelyek akár 902 km/óra sebességre is képesek. A repülőgép hatótávolsága közel 7 ezer 805 kilométer, így Tom Cruise számára tökéletes választás, hogy bárhova eljusson, akár karácsonyi ajándékokat szállítva a barátainak. Ezt korábban meg is tette Vilmos walesi herceg és Katalin hercegné esetében, amikor egy különleges tortát küldött nekik Los Angelesből.

A repülő belseje igazi luxusparadicsom. A gép akár 19 utas kényelmes szállítására is alkalmas, és a széles háttámlájú székeknek köszönhetően senkinek sem kell az üléskarfáért küzdenie. Akik szeretnének pihenni az utazás alatt, azok számára a kanapé ággyá alakítható. A fedélzeten tágas fürdőszoba és jacuzzi is van, így mindenki felfrissülve érkezhet meg az utazás végén.

A repülő legizgalmasabb része a fedélzeti mozi. Tom Cruise egy korábbi interjúban elárulta, hogy mindennap megnéz egy filmet, így nem meglepő, hogy a repülőjén is van egy moziszoba, ahol 12 ezer méteres magasságban is kényelmesen nézheti a kedvenc alkotásait.

Tom Cruise nemcsak a levegőben élvezi a luxust: a színésznek egy 17,95 milliárd forint értékű autógyűjteménye is van. Ez elég nagy különbség második felesége, Nicole Kidman autóigényeihez képest, aki korábban azt mondta, hogy számára a légkondicionálás a legfontosabb egy autóban.

(Supercarblondie)

(Borítókép: Tom Cruise. Fotó: Getty Images)