Egy chicagói étterem és egy ékszergyártó cég együttműködéséből született a világ egyik legdrágább itala, ezért nem csoda, hogy egy gyémántnyaklánc is jár a luxuskoktélhoz.

Ha a világon nem is, az Egyesült Államokban mindenképpen rekordot dönt az ára alapján az a martini koktél, amit egy chicagói étteremben kóstolhatnak meg a vastagabb pénztárcával rendelkező ínyencek.

Mondjuk nagyon vastag pénztárca kell hozzá.

Az Adalina étlapján 13 000 dollárért, vagyis közel 4,5 millió forintért szerepel a „Marrow Martini”, egy füstölt, heirloom paradicsomos mezcal martini, amelyet egy gyémánt tenisznyaklánccal tálalnak,mivel a koktél Marrow Fine ékszergyártóval együttműködve született.

Jillian Sassone, a Marrow Fine alapítója és kreatív igazgatója tervezte a 14 karátos sárgaaranyból készült, 150, összesen 9 karátos gyémánttal kirakott nyakéket. Elmondta, hogy azért választotta ezt az ékszert az együttműködéshez, mert „a martini olyan, mint a tenisznyaklánc, egy klasszikus!”

A martinit az étterem igazgatója, Colin Hofer álmodta meg akit a Michelin Guide 2022-ben az „Év sommelier-jének” választott.

A koktél a San Luis Potosiból származó Clase Azul mezcalból, tisztított örökzöld paradicsomvízből és citromos-bazsalikomos olívaolajból készült, majd egy cloche-ban füstölik meg felszolgálás előtt.

(NationalJeweler)

(Borítókép: Marrow Martini. Fotó: Northfoto)