Sok kérdés kavarog az ember fejében, amikor ilyen fajsúlyos témával találkozik, de ez a sok kérdés nagyrészt miért-tel kezdődik. A Jezebel a nap, a hét, a hónap, az év egyik legundorítóbb kísérletéről számolt be, aminek a lényege:

mi lesz egy műanyagból fröccsöntött pónifigurával, ha hónapokra egybedunsztoljuk egy adag ondóval?

Egy tumblren, a Cooldudebro nevezetűn bukkant fel a csodás fotó, amin látható a kísérlet, amelyet minden brit tudós irigyelhet. A kép maga a szürrealizmus: egy, valószínűleg éjjel nyitva tartott ablak párkányán áll egy dunsztosüveg és egy pohár, mindkettőben különös, barnás anyag van, illetve két darab az Én Kicsi Pónim szériából. A csendélet záróköve az idő mállékonyságát mutatni hivatott karóra, ami hamarosan hajnali 3-at üt. A képaláírásból kiderül, hogy az ondót a tulaja a kályhán felejtette, amitől felforrt a tartalma.

Ettől a magas cukortartalmú (jelentős része fruktóz!) ondó különös kémiai folyamatokon ment át és karamellizálódni kezdett. Ez a karamellréteg bevonta a pónit is. Ha minden igaz, akkor nyolc hónap alatt. Vagy legalábbis ennyi idő összespórolni ennyi spermát.