Június van, most már hivatalosan is itt a fesztiválszezon, ráadásul a hónap első hétvégéje egybeesik Pünkösddel, szóval a háromnapos szünet tökéletes lehetőséget ad arra, hogy kimozduljunk otthonról. Ajánlunk néhány programot a nyár első hosszú hétvégéjére. 

FESZT!Eger

Június 1-jén elindul a FESZT!Eger: a festői szépségű Bolyki-völgyben idén is találkozik a magyar zenei élet krémje, hogy egy jó pohár borral és nyári napmeleggel elindítsa az idei fesztiválszezont.

Három helyszínen bulizhatnak azok, akik a szezon első fesztiválján szeretnék belevetni magukat a nyárba. Az Indián nyár, a Bikavér Hungarikum és az Ördöngős színpadokon három nap alatt 30 fellépő, a magyar pop-rock színe java szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Csütörtökön a Fran Palermo, a Punnany Massif lépnek fel az Indián nyár színpadon, továbbá fellép majd a magyar zenei élet színe java: a Vad Fruttik és Kiscsillag, Belga, Ganxsta Zolee és a Kartell, Halott Pénz, Budapest Bár, Szabó Balázs Bandája, PASO, Honeybeast.

Ugyanitt lesz a Music Hungary szakmai konferencia, amelynek életében már hagyománnyá vált, hogy a zenekarok főznek a zeneipar résztvevőinek egy közös, esti összejövetel keretein belül. Ebben az évben a főzés a bográcsozástól, a grillig tart majd. A Kerekes Band, a Margaret Island, az Intim Torna Illegál, és a Punnany Massif mutatja meg, hogy mire képesek fakanállal a kézben.

Magyarkert 

A jakabszállási Magyarkert megálmodói létrehoztak egy egyedülálló terepasztalt, amely 1:1000 méretarányban ábrázolja hazánkat. Európa legnagyobb mérethelyes épített kertje június 3-án ünnepli a születésnapját kutyás bemutatóval, élő csocsóval, kincskereső és kvízjátékokkal. A rendezvény 2017. június 3-án (szombaton) 10 órától lesz a Kecskemét közelében található Magyarkertben. A különleges programok mellett születésnapi tortával és bográcsételekkel is kedveskednek a látogatóknak. 

Balatoni hosszú hétvége

Ha Balatonra utaznak a nyár első hétvégéjén, több lehetőség is lesz a kikapcsolódásra:

  • Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, a lemezeknél 14 órától este 10-ig Cyborg Templar lesz, emellett kiváló helyi borok, fröccsök is lesznek, a harapnivalót pedig a Sáfránkert Vendéglő konyhája biztosítja. 
  • Tihanyi PIAC placc-on a három napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat veterán autókkal és vasárnapi piaccal. 
  • Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, idén először a Balatonnál. A szervezők, Vajas Balázsék célja, hogy a Balaton-felvidéki térség legizgalmasabb, legminőségibb termékeit és termelőit vonultassák fel Badacsony főterén, akár heti több alkalommal is. Mindemellett lesz még Pláne Badacsony Borterasz is!