Egy személyes hangvételű posztsorozat indul a mai nappal a Nyár blogban a Velveten, és azt a címet találtam ki neki, hogy

7 hét olaszban.

Azért jó ez a cím, mert pont hét darab hetet fogok ebből a nyárból Olaszországban tölteni, és a posztsorozat azt mutatja majd be, hogy mi minden történik velem ezalatt a bő másfél hónap alatt. Ha ön most azonnal irigykedve felháborodott, akkor megnyugtathatom: nem leszek közben végig szabadságon, sőt egyáltalán nem vakációzni megyek, hanem Olaszországból is dolgozom ugyanannyit, mint amennyit Magyarországon, csak persze nem bejárva a Flórián téri szerkesztőségbe, hanem otthonról.

Merthogy nekem Olaszország is az otthonom, mert ez már a XXI. század, amikor a modern technika olyan vívmányai, mint a Skype, a fapados légitársaságok és az Európai Unió jogszabályai lehetővé teszik az embernek, hogy két országban éljen egyszerre (vagy felváltva), ha már egyszer úgy alakult az élete, hogy csomót utazik és/mert a családja egyik fele Magyarországon, a másik (jelenleg) Olaszországban van.

Abból, hogy mi lesz a következő 7 hétben, azt lehet előre tudni, hogy az idő zömét Olaszország egyik legészakibb pontján fogom tölteni a hegyekben a tóparton. De azért biztosan lesz benne pár adag tengerpart, felkeresünk egy-két nagyobb várost is, esetleg átkirándulunk a szomszédos Svájcba, és mindenhol úgy eszünk-iszunk-élünk, mintha nem turisták lennénk, hanem helyiek. Mondjuk őszintén szólva így tíz év után én tényleg nem érzem már magam turistának Olaszországban.

Mit viszek magammal?

  1. Mákot, mert szeretem és Olaszországban nincs.
  2. Tejfölt, mert szeretem és Olaszországban nincs.
  3. Kolbászt, mert szeretem és Olaszországban nincs.
  4. Pálinkát, mert szeretem és Olaszországban nincs.
  5. Magyar borokat, mert ha megyünk valahova és viszem ajándékba, az olaszok mindig nagyon értékelik.
  6. Ruhát, mert abba tekerem bele az üvegeket, hogy nehogy összetörjenek a bőröndben.

A # jelet nem dísznek tettem a címbe, hanem azért, mert mindezt a Velvet Instagramján is dokumentálni fogom. Alert: soha életemben eddig nem használtam az Instagramot posztolóként, és annyira ritkán szelfizek, hogy kifejezetten béna vagyok még mindig a műfajban. Nem baj, itt a ragyogó alkalom, hogy belerázódjak. Szóval ha érdekli az ilyesmi, kövessen minket itt a Nyár blogban és az Instagramon is, ahol #7hétolaszban címke alatt találja majd a vonatkozó képeket.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
#7hétolaszban – viszlát, Magyarország, a héten indulok!

Pakolja be a tejfölt, kolbászt meg a mákot, és töltse szerzőnkkel a következő másfél hónapot Olaszországban! Új sorozat indul a Nyár blogban.

56 · Jun 05, 2017 07:21pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments