Itt a kánikula, ilyenkor az ember mindent megtesz azért, hogy a kíméletlen 30 fok feletti időben valahogy javítsa a komfortérzetét.

Nyilván sokan a légkondicionálóhoz nyúlnak, de még mindig vannak olyanok, akiknek nincs erre lehetősége, illetve néhányan akadnak, akik környezettudatosságból nem kapcsolják rögtön be az áldásos hűtőmasinát.

Ha így állnak a dolgok, sem kell a hűtőbe költöznie, most adunk pár hűsítő tippet a légkondi helyett:
  • Házilag barkácsolt légkondi

Roppant egyszerű kivitelezni, az egyetlen baj vele, hogy elengedhetetlen kelléke egy ventilátor.

Tehát kell egy levegőfújó, egy tál jég, vagy egy fagyasztott palack víz. Amennyiben a jeges megoldást választjuk, egyszerű a dolgunk, egy tálba helyezzük a kockákat és várjuk a párolgó jég áldásos hatását. Ha a fagyasztott palackos megoldást preferáljuk, szimplán csak kössük a ventilátor mögé az üvegeket, így a szívóhatásnak hála ránk fújja az üdvözítő párát a gépezet (figyeljünk a csöpögésre, nehogy kinyírjuk a rendszert). 

  • Hűtött takaró, vagy vizes törölköző

Praktikus, viszont csak adott ideig hatásos, persze mindig várhat egy pótló darab a hűtőben.

  • Teljes sötétség a lakásban

Újabb pofonegyszerű megoldás, mégis csak ritkán jut eszébe az embernek. Alapvetően hidegebbnek érezzük a levegőt sötétben, ráadásul ha lehúzva hagyjuk a reluxát, nincs esélye felmelegedni a szobának (legalábbis nem 50 fokra). 

  • Kapcsolja ki az elektromos dolgokat

Az elektromos gépek hőt termelnek működés közben. Jó tipp még, ha nélkülözhetetlen a számítógépe, tisztítsa ki. Ha megfelelően tud szellőzni a pc vagy a laptop, voila, rögtön nem termel akkora hőt. 

  • Nézzen havas tájakat

Égési sérült katonákat teszteltek: békés téli tájakat néztek és téli zajokat hallgattak, a kezelésük közben csökkent a hős-és fájdalomérzetük. Jó lehet valamilyen pingvines film, nem csak hűsít, de nagyon cuki is. 

via techinsider

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
5 egyszerű tipp a forróságban, ha nincs kéznél légkondi

Gondolná, hogy egy fagyasztott törölköző aranyat ér?

6 · Jun 29, 2017 08:42pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments