Sajnos a menő dinnyenyúzó kísérletet nem próbáltuk ki a saját kezünkkel, így az még mindig vonzó szórakozásnak tűnik, ezért érthető okokból nem íródik róla egy, a világban mélységesen csalódott, hitevesztett cikk, mint ez itt.

Mert tök lelkesen kezdtem neki a Buzzfeeden látott kísérlet elvégzésének, ami kétségtelenül a kukoricafogyasztás soha nem látott leegyszerűsítését ígérő nemzetközi trendek egyik legújabb darabján alapult. Egy japán felhasználó jóvoltából került ki Twitterre egy videó, ami azt próbálja bizonyítani, hogy a főtt kukoricát nehézkes a megszokott, úgynevezett lerágás módszerével bevinni a szervezetbe, ezért inkább le kell hántani könnyedén, így egyetlen szem sem vész kárba. Így kell elképzelni: 

People On Twitter Are Freaking Out About This Amazing Corn Hack

We've been struggling with teeth for no reason all this time.

Posted by BuzzFeed IRL on Wednesday, 19 July 2017

A twitterező alighanem csak a foghegyével evett eddig kukoricát, ezért maradhatott a csumáján a szemek kilencven százaléka, és azok is csak zúzott állapotban, úgyhogy jogos, hogy más megoldást keresett: ezt próbáltam ki én is. Nyilván sokkal sikeresebb lettem volna, ha szuvidálgatok, ahogy ő, majd egy szalamander sütőben rápirítok még kettőt-hármat, de inkább maradtam a lábosos megoldásnál. (Utólag már tudom, hogy a főzési technika egyébként a világon semmit nem befolyásolt volna.)

A főzési idő viszont nagyon is számított. Két kukoricát vettem alapul, az egyiket húsz percig, a másikat pedig csupán öt percig főztem, gondolván, a roppanósabb darabbal jobban kivitelezhető a kísérlet. Meg is lett az eredménye:

Mivel a hántás első mozzanata az, hogy egyesével ki kell szedegetnünk a szemeket az egyik sorból, én is így tettem. Elszórakoztam vele egy olyan röpke háromnegyed órát, aztán jött a lényeg, a szemek teljes eltávolítása, egyetlen ujjmozdulattal. Próbálkoztam én mindenhogy: egy kézzel, kettővel, lábbal, orral, kalapáccsal, baseballütővel, áthívtam a szomszédot, a közös képviselőt, sőt, még a macskát is ráuszítottam, de semmi. A szemek mozdíthatatlanok voltak. Szóval, ennyit a roppanósságról, nézzük hát a túlfőzöttet. 

Na, azzal már sikerült, az első fázis is csak negyedóra volt, a többi pedig már lazán ment, repültek a szemek szerteszét, én pedig sikeresen lecsupaszítottam az egészet. Micsoda sikerélmény! Lehetne, ha a kísérlet nem arról szólt volna, hogy miként könnyítsük meg elavult kukoricafogyasztási szokásainkat. Ez ugyanis minden, csak nem könnyű, lévén, a megevéshez kanál kell, vagy csipegethetjük a tenyerünkből a szemeket óraszám, amíg meg nem unjuk, és hozzá nem vágjuk az egészet a szomszéd törölközőn dinnyét falatozó családhoz. Belátom egyébként, hogy egyes netezőknek sikerült egyben tartaniuk a szemeket, de erre a piacon vásárolt kukorica nem volt alkalmas. Vagy én voltam a béna - ez is egy opció.

Viszont mindent összevetve ez a metódus macerás, sokáig kell vele bíbelődni, és amikor kész van, rádöbbenhet az ember, hogy ezzel az erővel kinyithatta volna a Bonduelle kukoricakonzervet is, ami ugyan drágább, de legalább nem tépázza meg az idegeit. 

Persze simán lehet, hogy én vagyok türelmetlen, de akkor is szeretem a kukoricát rágcsálni, csócsálni, kiszívogatni belőle a sós levet, a maradékot pedig kienni a pólóm redői közül. 

Kinek ajánlom ezt az újító megoldást?
  • aki eddig az csak ínyével volt hajlandó rágni, sikertelenül, 
  • aki valami újdonságra vágyik, és semmi más nem jut eszébe,
  • aki szeret órákig értelmetlen tevékenységet folytatni, és háromszor idegrohamot kapni közben,
  • aki mindig is arra vágyott, hogy merőkanállal egyen kukoricát, körömpörköltet, sört, lilahagymás zsíros kenyeret, vagy egy nagy tál rakott krumplit. 

Ha most tépi a haját attól, hogy micsoda fantáziátlan étkező vagyok én, nyugodtan győzzön meg az ellenkezőjéről, és ha sikerül, ígérem, hogy revideálom az álláspontomat. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A főttkukorica-videó, amelytől Megváltozik Az Életünk, egy hülyeség

Elvégeztünk egy kísérletet, ami forradalmasítja a kukoricaevést. Nem árulunk zsákbamacskát: rohamot kaptunk az egésztől.

18 · Jul 25, 2017 10:22am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments