Hálistennek vannak emberek, akik arra specializálódtak, hogy megnyugtassák az ön lelkivilágát, amennyiben félelmei lennének bizonyos élethelyzetekben. Nem a pszichológusra vagy pszichiáterre gondolunk most, hanem azokra a személyekre, akik tudományos megoldást javasolnak azoknak, akik a tenyérizzadásnál is húzósabb tüneteket produkálnak repülés előtt és közben, így megkeserítve a nyaralás felszabadító érzését egészen a leszállás pillanatáig. 

Jól sejti, arra keresnek megoldást, hogy 

ön többé egyáltalán ne rettegjen a repülőgépen. 

A félelem természetes jelenség, elvégre nem egy mindennapos szituáció 10 kilométer magasan repkedni, és rezignáltan tűrni, ha a gép fel-alá dobálja az embert egy durvább turbulencia hatására. Ne aggódjon, majdnem mindenre van megoldás az életben, így nyilván erre is. Persze nem arra buzdítjuk, hogy az út felében a légiutas-kísérőket zaklassa azzal, hogy kirendeli a világ összes alkoholtartalmú italát, gondolván, hogy attól majd jól megnyugszik! Egészen mást ajánlunk, és ehhez nem kell más, csak egyetlen toll. 

A módszert az NBC News The Today Show-jában tesztelték (szóval ezer százalék, hogy működik - vagy nem). Egy turbulencia-szimulátor segítségével arra próbáltak rájönni, hogy miként lehet némiképp elhomályosítani az agyat, ha az esetleges veszélyek mellé rendes adag félelemérzet is társul. Ron Nielsen pilóta pedig a kiértékelés után arra jutott, hogy a legjobb, amit tehetünk, hogy a

kezünkbe veszünk egy tollat.

Bizony, ön is! De ne abba, amelyikkel írni szokott, hanem a másikba, majd kezdjen el írni! A leghatásosabb, ha a nevét írja le egymás után annyiszor, ahányszor csak tudja. Emiatt az adott cselekedet (jelen esetben az ellentétes kézzel való írás) keresztbe tesz az agy motorikus funkcióinak, és eltereli a figyelmet a kínzó gondolatokról. Persze ennek tudatában hasznos lehet mondjuk a fejünkön ülni, vagy japán szavakat mormolni hangosan és visszafelé, miközben cirkuszi majomként egy cintányérral a kezünkben masírozunk az ülések között, fezzel a fejünkön. A lehetőségek száma eszerint végtelen, csak némi kreativitás szükségeltetik hozzá. 

Forrás: Mirror