fortepan 26436

Nyaralás akkor és most: kötelező cuccok a strandon

2017.08.28. 15:39

Ha nyaralni, ráadásul fürdőzésre is alkalmas víz közelébe megy az ember, akkor mindig kardinális kérdés a mit vigyünk a partra?, amit egy 20 perces készülődés után felvált egy kissé feszültebb tónusú minek viszünk ennyi szart a partra?.

Nagy általánosságban véve mi kellett régen levinni a strandra?

Napernyő, hűtőtáska – tele több napra is elegendő, de délután kettőre stabilan elfogyó, vagy megmelegedő étellel és itallal –, naptej, pokróc, felfújható matrac(ok) és vagy csónak, újság, rejtvény, tollaslabda és egyéb játékok.

Eltelt pár év, kicsit megváltozott a világ, és a strandolós menetfelszerelés is átalakult.

Ami anno a hordozható zsebrádió volt, az ma a por-és vízálló bluetooth hangszóró. Amíg az előbbin valami meccs, teleregény, esetleg örökzöld slágerek duruzsoltak, addig utóbbin a legújabb Spotify-mixek vagy YouTube-diszkó megy egy kisebb fesztivál hangerején üvöltetve.

Melyik?

 • 1110
  Engem mindkettő zavar.
 • 345
  Nekem hiányzik a zsebrádiós életérzés.
 • 337
  Nekem többet ad, hogy akár telefonról is hangfalazhatok.

Könyv, rejtvény, sudoku-könyv helyett e-book, tablet plusz kábelek és gyorstöltők. A romantikus ponyvák, vagy a kötelező olvasmány, esetleg Leslie L. Lawrence új regénye már kényelmesen elfér egy eszközön, míg régen az egész családnak szánt olvasnivaló elfoglalt egy kisebb táskányi helyet. Újságot se kell venni, mert ha internet van, akkor máris lehet olvasni a legfrissebb híreket. Persze a papír zizegésének még mindig megvan a bája, és sokan olvasnak magazinokat is.

Melyik?

 • 769
  A papír alapú olvasmányokban hiszek, és rejtvényt fejtek.
 • 552
  Nekem ilyen is, olyan is kell.
 • 211
  Nekem egyik sem kell.
 • 195
  Elektronikusan olvasok.

Tetris, Game Boy, tollas labda vs okostelefon. Vagy Fidget Spinner. Talán ez nem szorul különösebb magyarázatra, de elég annyit mondani, hogy legalább a homokozó készletet nem lehet okoskütyükkel helyettesíteni.

Melyik?

 • 1031
  Jobb annak a gyereknek, aki tollasozott és tetrisezett.
 • 523
  Mindkét gyereknek jó.
 • 28
  Jobb annak a gyereknek, aki fidget spinnerezik és okostelefonozik.
06175 altpic 1

Vízálló, nyakba akasztható persely... Mire tippel, ezt mi váltotta fel? Nem egy mezei bankkártyára kell gondolni, vagy valami vákumzáras pénztárcára. Oké, íme megfejtés: a vízálló, nyakba akasztható telefontok. Ha még nem látott embereket ilyennel a nyakukban vízbe menni, akkor még nem is volt igazán nyaralni.

Melyik?

 • 1339
  Szerintem semmi se lógjon a nyakban.
 • 159
  Szerintem a persely lógjon a nyakban.
 • 18
  Szerintem a telefon lógjon a nyakban.
shutterstock 225067843

Otthon készített szendvicsekkel csurig pakolt hűtőláda, vagy fullra tankolt Szép kártya? Strandon megvett hekk, gyros, kézműves hamburger, lángos, sör, fröccs, vattacukor, főtt kukorica, legdrágább jégkrém? Embere válogatja, hogy mi fér bele, mit bír el a családi kassza, de talán ma már kezd kikopni a divatból a hűtőtáskás családi kitelepülés. Mert vagy a szálláson esznek, és úgy mennek le a partra az emberek vagy ezt a kis pluszt is belekalkulálják, elvégre egyszer élünk, nem igaz?

Melyik?

 • 855
  Szerintem a strandolásnak része a strandkaja-fogyasztás is.
 • 418
  Szerintem jobb otthon enni, de mondjuk egy fagyi vagy ital a strandon belefér.
 • 188
  Szerintem a hűtőtáskázás a legjobb.
Több kütyü hirtelen nem jut eszünkbe, de ha önnek igen, akkor feltétlenül írja meg.
Küldjön nekünk levelet!
Pizza-Pool-Float (1)

Viszont van itt még más is. Régen voltak azok az igen masszív, plüss hatású, szinte soha ki nem lyukadó matracok, amikre úgy feküdhetett fel az ember a vízen, hogy nem nyeklett össze. De szép is volt. Ma meg már szinte csak a felfújható gumikorkodilok –fánkok, flamingók pizzaszeletek és ki tudja mik – vannak. Ízlések és pofonok.

Ha már itt tartunk: ugyan nem teljes egészében, de a szúrós (egyes helyeken bökős) pokrócokat, illetve a gyékényeket felváltották a jógamatracok, sőt, a két fa közé kiköthető függőágyak. Amíg előbbire 2-3-4 ember is ráfér kényelmesen, addig az utóbbiba egy ember tud belefeküdni, és kábé addig kényelmes, amíg nem unja meg az ember, hogy egy pózban fekszik. Persze ettől még tök menő, és mindenki abban akar hesszelni.

Melyik?

 • 818
  Jobban szeretem a klasszikus matracot, és a kirándulópokrócot.
 • 428
  Ha tehetném, minden napomat gumiunikornison és függőágyban tölteném.
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nyaralás akkor és most: kötelező cuccok a strandon

Ami anno a hordozható zsebrádió volt, az ma a por-és vízálló bluetooth hangszóró. Ön melyikre gondol szívesebben?

7 · Aug 28, 2017 03:39pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments