Ön igazán szerencsés, ha pont ezen a hétvégén fut össze egy rég nem látott ismerőssel a buszmegállóban, mert a beálló kínos csöndet azonnal orvosolhatja a hétvégi időjárásról folytatott diskurzussal. Szombaton és vasárnap ugyanis olyan változatos idő lesz az egész országban, hogy lesz miről társalogni óraszám. 

A hétvégén ugyanis mindenből kijut, lesz meleg, hűvös, eső, napsütés, csak nem mindegy, hogy milyen sorrendben, és milyen arányban, ugye.  Úgyhogy most át is adjuk a szót a met.hu-nak:

Szombaton  a változó mennyiségű felhőzetből az északnyugati részeket kivéve szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk lesz, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, a keleti határ mentén lesz a legmelegebb.

Vasárnap napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.