2018-ban négy hétvégére elveszik a Szabadság hidat az autósoktól és a tömegközlekedőktől. Így lesz négyszer nyolc napon át a gyalogosoké a Pestet és Budát összekötő építészeti remekmű. Ezen már nagyon változtatni nem lehet, de azért a Velvet olvasóinak is megvan a  véleménye a lezárással kapcsolatban. Egyik levélírónk eleinte nagyon örült neki, majd vegyes érzései támadtak a Szabihíd iránt; másik olvasónk viszont kimondottan baromságnak tartotta az egészet; egy harmadik úgy vélekedett, hogy kellenek a városba az ilyen hülyeségek.

MOST EGY ÚJABB OLVASÓI VÉLEMÉNYT KÖZLÜNK VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL.

A híd lezárása biztosan nagy élmény pár órára egy senkivel nem törődő törpe kisebbség tagjainak, akiknek csak a saját bulizásuk számít, és magasról szarnak arra, hogy ezzel több tízezer embernek okoznak közlekedési problémát (mivel tömegközelekdés sincs), például a közelben lévő vásárcsarnok elérésében is, márpedig aki ott vásárolna mondjuk szombaton a vasárnapi ebédhez, az nem fél kiló cuccal akar hazajutni - sok esetben a híd másik oldalán lévő I. vagy XI. kerültbe - ez utóbbi a legnépesebb budapesti kerület mellesleg.

Tavaly voltam kint az első hétvége két éjszakáján is, amikor le volt zárva a híd, sok autósnak és a taxisoknak meg taxival közlekedőknek is bosszúságot okozva (nem mindegy, hogy a kerülő miatt 5 km-rel többért kell fizetni, főleg a mostani taxiárak mellett), és rajtam meg a hídra kihelyezett BKK-s személyzeten kívül fél órán át SENKI nem volt a hídon éjféltájban (ami Budapesten azért hétvégén még nem egy késői időpont).

Olyan kihalt a híd, mintha ciánoztak volna. A BKK-sok autója az egyetlen mozgó objektum rajta. Se gyalogos, se biciklis sehol a környéken, hídon bulizókról nem is szólva.

De napközben is csak néhány százan voltak kint mindennap, ami elenyésző szám ahhoz képest, hány embernek okoztak kényelmetlenséget vagy épp bosszúságot, a közelben lakóknak a hangos zenével elvett hétvégi nyugalmáról nem is szólva.

Érdekes, hogy senki nem a saját háza előtt akar ilyet szervezni, minden idióta újhippiskedő Valyó és hasonló jellegű szervezet a saját érdekében nagy kedvvel veri más faszával a csalánt.

Javasolnám, hogy verjék a sajátjukkal, és mindenkinek, akinek kényelmetlenséget okoznak, fizessenek.

Akkor talán elmegy a kedvük a más kárára történő bohóckodástól.

Ön esetleg nem így gondolja? Vagy mélységesen egyet tud érteni a leírtakkal?
Írja meg nekünk!