A thai barlangban rekedt focicsapat mentőakcióját az egész világ figyelemmel kísérte, most pedig úgy tűnik, hamarosan turisztikai látványossággá válik a helyszín, sőt, Hollywood is bejelentkezett, hogy filmet forgatna a történetből. 

Aki esetleg lemaradt volna az eseményekről, annak egy kis felzárkóztató: 12 fiú és 1 felnőtt, egy gyerekfocicsapat és edzőjük rekedt több mint két hétre egy thaiföldi barlangban, miután az erős esőzések okozta víz elzárta a kijáratot. A rémálom kedden ért véget, amikor a mentőakció utolsó napján mindenkit élve hoztak ki a barlangból. Nem lett teljes a happy end, mivel egy önkéntes búvár odaveszett, miután oxigénpalackot vitt a barlangban rekedt gyerekeknek. 

A túracipőket azért még korai lenne előkészíteni a barlangászáshoz, mert a hatóságok ideiglenesen távol tartják a turistákat a látványosságtól. A helyszínt  a sikeres mentési művelet után lezárták, először megpróbálják kijavítani a barlangban keletkezett károkat, és úgy tűnik, egy nemzeti park részévé válik a terület.

Tehát a thaiföldiek nem hagyják csak úgy elveszni, hogy egy egész világ rájuk figyelt, ügyesen turisztikai célponttá fejlesztik a barlangot. 

Nem más, mint Thaiföld miniszterelnöke mondta, hogy “ valószínűleg országosan és világszerte népszerű lesz a barlang”, és “fontos turisztikai látványossággá fog válni”, ezért nélkülözhetetlen intézkedéseket fognak hozni, hogy biztonságossá tegyék a helyszínt. Amivel lesz rendesen dolguk, hiszen már a mentés közben jól jött volna egy használható térkép a barlangról. 

A helyiek szerint a Tham Luang Nang Non mészkőbarlang valóban lenyűgöző, már a bejáratnál egy hatalmas csarnok várja a látogatókat.

A barlangból élő múzeum lesz, ami bemutatja, hogyan zajlott a mentés. Felállítunk egy interaktív adatbázist, a hely Thaiföld egyik idegenforgalmi látványossága lesz .

– ezt pedig a mentőakció vezetője jelentette be

Elkezdődött a cicaharc a megfilmesítésért

Hollywoodban sem vesztegették az időt, már akkor a helyszínre érkezett két amerikai producer, amikor még nagyban zajlott a mentés. A Pure Flix amerikai filmstúdió emberei interjúkat készítettek a helyszínen egy lehetséges filmes projekthez. Volt, aki felvetette nekik, hogy ez kicsit érzéketlen dolog, amire azt válaszolták, hogy

Más produkciós cégek is fel fogják kapni a témát, ezért gyorsnak kell lennünk.

Kérem szépen, ilyen a hollywoodi tempó.

Ezután egy amerikai-kínai rendező,  Jon M. Chu is ringbe szállt, a G.I. Joe: Megtorlás alkotója nem nézte jó szemmel, hogy az amerikaiak el akarják happolni tőle a sztorit, azt írta a Twitteren, hogy nem fogja végignézni, ahogy Hollywood "kifehéríti" ezt a csodálatos történetet, amiben az emberek összefogtak, és életeket mentettek. 
Nem tudni meddig tart ki a mentőakció és a gyerekek körüli felhajtás, hivatalosan eddig még senki sem erősítette meg, hogy filmet forgatna a történtekről.