horoszkóp
GettyImages-578260604

Magára hagyott nyuszi okozott bombariadót egy ausztrál reptéren

2018.07.14. 11:49

Egy gazdátlan poggyászra garantáltan felfigyelnek a reptéri hatóságok, aminek biztosan nem örül neki senki. Mivel egy halom macerával jár, ha valaki felügyelet nélkül hagyja a csomagját, egy időre megbénul a repülőtér, bombariadót kell fújni, le kell zárni az érintett területet, arról nem is szólva, hogy feleslegesen pánikolnak az utasok. Szóval a hatóságoknak nem lesz tőlük jókedvük, kivételek persze mindig vannak, erre jó példa ez az ausztrál eset.

A biztonsági szakértőket az ausztráliai Adelaide repterén riasztották, mert valaki egy rózsaszín csomagot hagyott felügyelet nélkül a női mosdóban.  A bombariadó miatt azonnal lezárták a reptér egy részét és megkezdték a csomag átvizsgálását.  

A szakértők nem kis meglepetésére azonban a csomagban egyszer csak elkezdett valami mozgolódni, bomba helyett szerencsére egy nyuszira bukkantak. 

A táska egy bak törpenyulat rejtett, az állat nem okozott bajt, mert kézhez szokott, és ápolt volt, sőt egy piros hámot is viselt. A rendőrség egy nagy dobozba tette és egy közeli étteremből sárgarépát is hozott neki, amin elrágódhatott, amíg meg nem érkeztek az állatvédők.  

Az incidensről a vicces kedvű rendőrök egy posztot tettek közzé Facebookon, akik nagyon “hoptimisták” abban, hogy megtalálják a tapsifüles gazdáját. 

A hatóságok nem tudják miért hagyta magára a valaki az állatot, csak találgatnak, amíg a nyúl gazdájára vadásznak:

A tulajdonos lehetséges, hogy már elhagyta az országot és úgy gondolta, hogyha egy forgalmas helyen hagyja az állatot, azzal segít neki új gazdára lelni. Arra is van esély, hogy valaki így akarta felcsempészni a gépre, de az utolsó pillanatban meggondolta magát.  

A nyuszi biztonságban van, a helyi állatvédők vették a szárnyaik alá, akik közben el is nevezték Boeingnek.

A nyuszi tulajdonosának egyébként egy jó kis fedősztorira lesz szüksége, mert az állatvédelmi törvények értelmében a házikedvencek "kidobása" az országban bűncselekménynek számít. 

(Mashable)