Ha valaki Balin jár, elég menő Instagram-posztokat tud lőni a zöld farengeteg között lengedező hinták egyikén. A hinták először tavaly év végén jelentek meg a közösségi oldalon, aminek köszönhetően a Tegalalang-völgyben egyre inkább elszaporodtak. 

Íme egy kép, hogy segítsünk elképzelni a lenyűgöző kilátást.

Daily Travel Pics (@daily_travel_gram) által megosztott bejegyzés,

Egy ilyen hintázás áldozata lett egy francia családapa, Jean Pierre Bouchard, akinek a fia ült becsatolt övvel a hintában. Amikor a férfi meglökte az eszközt, a keze beleakadt a kötélbe, ami berántotta őt a 15 méter mély szakadékba. 

Kórházba szállították, de olyan komoly fej- és mellkasi sérülést szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. 

Az Instagram videókat elnézve, vannak olyan helyek, ahol az ott dolgozók lökik a hintát, nem pedig a családtagok, vagy barátok. 

Snezana Pavlovic (@snezana_pavlovic_) által megosztott bejegyzés,

Ez az egész hinta-őrület úgy tűnik, hogy csak a helyi hatóságoknak nem tűnt fel, akiknek eddig eszébe sem jutott fokozni a biztonsági intézkedéseket a térségben. Az eset után viszont azonnal ellenőrizni kezdték a hinták üzemeltetőinek engedélyét.

A hatóságok egyik embere szerint viszont ott kezdődik a probléma, hogy a hintákat helyiek működtetik, és az egészre semmilyen biztonsági szabályzat nincs érvényben.

Nagyon úgy tűnik, hogy ott most egy darabig hintázási tilalom lesz.

(Seminyak Times)