A 2018-as Sziget fesztivál első napja van, délután fél négy, árnyékban harmincvalahány fok. A fákkal és fákra akasztott díszekkel árnyékolt utakon önfeledten vízipisztolyozva hömpölyög és ökörködik a tömeg. Aztán ahogy oldalra nézünk, mit látunk? Hát a Maxisun koncertjét a Petőfi Rádió és a Volt fesztivál színpadán. Vagyis pontosabban ezt:

Sajnos egyelőre nem elég híres zenekar a Maxisun ahhoz, hogy a nevéhez ennyire jól passzoló körülmények között bárkit is odavonzzon a tűző napra csápolni. Az, hogy ezen a koncerten nulla néző volt (legalábbis abban a pár percben, amit mi ott töltöttünk), nyilván semmit nem mond el a Maxisunról, hiszen árnyékolás nélkül egyszerűen nem lehetett kibírni a színpad előtti hőséget. Szegény énekes néha azt mondta bele a mikrofonba két sor éneklés között, hogy

na gyerünk!,

és hát márcsak a szituációból sem lehetett másra következtetni, mint hogy ezt saját magának, illetve a zenekarának mondja. Mindenesetre riszpekt a Maxisunnak, hogy így is lenyomták a koncertetet, pedig a szervezők egy olyan időpontra és helyszínre rakták be őket, amikor és ahol garantálni lehetett, hogy nem lesz egy szál néző se. Mivel erről a hangversenyről ön is biztosan lemaradt, pótoljuk be az élményt egy nagyon nemnyári Maxisun-klippel!

Ugyanezen a helyszínen, ugyanebben az időpontban fellép még a The Crazy Rouges, Sara Barta, a Dope Calypso, a Black Bartók, a Patikadomb és a Dungaree. Kifejezetten borús időt kívánunk nekik.