Pirner Almával egy évvel ezelőtt találkoztunk utoljára, azon az eseményen is pont arról volt szó, hogy a rúdtáncos híresség mennyire jó formában van. A hírességnek egy fitnesszel-egészséggel foglalkozó blogja van, amire felkerült most egy bejegyzés a strandra járás kapcsán így a nyári szezon végére, amely elég erős reakciókat vált ki az interneten. Kíváncsiak lennénk az önére is.

A bejegyzés azzal a felütéssel kezdődik, hogy

Amit idén a tóparton láttam, ahol még nincs is akkora teltház, mint a strandokon, felért egy sokkal, jobban mondva egy vizuális környezetszennyezéssel.

A poszt alapvető üzenete egyszerű és valószínűleg nem is vitatkoznak vele túl sokan: Magyarországon probléma a túlsúly, és jobb lenne, ha többen élnének egészséges életmódot, ha többen étkeznének egészségesen.

Amivel a probléma lehet, az az, hogy Pirner Alma bejegyzése azt sugallja, hogy aki túlsúlyos, az szégyellje magát és ne vetkőzzön le fürdőruhára. A híresség azt a szót használja a túlsúlyos nőkre a bejegyzés bevezetőjében, hogy

bálnácska,

a férfiakra meg azt, hogy

szőröshátú rozmár.

Pirner Alma hozzáteszi még, hogy

A súlyosabb probléma azonban nem a látvány, hanem az hogy ezek az emberek még mindig nem fogják fel, hogy kellene már valamit kezdeni a lustaságukkal, tunyaságukkal, zéró felelősségvállalásukkal.

Szóval a túlsúlyosak le is vannak lustázva meg tunyázva, azzal, hogy nem vállalnak felelősséget sem magukért, sem gyermekeik egészségéért, hanem sokan egy betegségre fogják a dolgot. Pirner Alma válasza:

Igen, most lehet azzal jönni, amivel az elhízottak fele „alibizik”, hogy hormonális, meg genetika. Ez nem az, ez a ZABÁLÁS kérem szépen, és a ZÉRÓ mozgás!!! Nem azért vagyok túlsúlyos, mert beteg vagyok, hanem azért leszek beteg, mert túlsúlyos vagyok.

Pirner Alma végkövetkeztetése mindenesetre az, hogy a túlsúly által okozott problémák ellenszere elsősorban az akarat lehetne, ha az emberek erőt vennének magukon, és elkezdenének egészségesebben élni. Ön mit gondol?

Mi a véleménye Pirner Alma blogbejegyzéséről?

Via 24.hu.

Az ügy folyományát ezen a linken találja

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Pirner Alma: ha egy túlsúlyos ember fürdőruhára vetkőzik, az vizuális környezetszennyezés

A fitneszceleb olyan szavakat használ a blogján a túlsúlyosakra, mint bálnácska, rozmár, lusta és tunya.

1448 · Aug 22, 2018 01:06pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments