Elképesztő kínálat van ma Magyarországon fesztiválokból, ha csak a legnagyobbakat nézzük gyakorlatilag végtelen a sor. A lehetőség tehát adott, azonban nem árt alaposan felkészülni, hogy az ember végig, problémák nélkül élvezze a bulikat és a köztes időszakokat is. 

Alapvetően fontos kérdés a higiénia, hiszen a forró nyári napsütésben egy durvább koncert után, vagy csak a másnaposság ellen jól esik egy alapos, frissítő tisztálkodás. 

Nagy előnye például a Sziget fesztiválnak és a Balaton Soundnak, hogy vízpart mellé telepítették, így alapvetően bármikor meg lehet mártózni a hűsítő vízben, ha hidegrázás fog el minket a tömött és olykor eléggé elhasználódott vizesblokkoktól.

Láttunk már olyat, hogy egy gazda boltban vásárolt, kertekben használatos mobil zuhanyt applikált egy fesztiválozó közvetlenül a sátra mellé, de aki esetleg nem szívesen ruház be egy ilyen eszközre annak akadnak más alternatívák. 

Az első és legfontosabb, hogy rendelkezzünk egy alap higiéniai csomaggal. Ebben jó, ha van egy kis tusfürdő, esetleg szappan, tisztasági kendő, kézfertőtlenítő, egy stift, fogkefe fogkrém és papucs. Ezzel már tettünk egy lépést a felfrissülés lehetősége felé. 

Érdemes egy kétliteres palackot megtölteni vízzel, így bármikor alkalmunk van kezet, vagy fogat mosni a sátrunknál a fürdőblokkok zsúfolt időszakában is. Ha épp nem dagonyáztunk állig a sárban, elég egy nedves törölközővel is átfutni az „érintett” részeken.  

A vizesblokkok kézmosóiban egyébként nemcsak kezet, de akár hajat is lehet mosni. Az alapvető fesztiválos kellékek között a mosdó használatához mindenképpen legyen nálunk papír zsebkendő és kézfertőtlenítő gél. 

Végül, de nem utoljára roppant fontos a láb higiéniája is. Mindig legyen váltócipő, csere zokni és alkalmasint hintőpor nálunk, nagy szolgálatot tehet egy áttáncolt este előtt és után is.