Üvölt a zene, a hatodik vödrös koktéltól pedig, amit bedobtál  már megint mosdóba kell menned.A fesztiválokról számos pozitív dolog elmondható, azonban a rengeteg ember miatt a mellékhelyiségek tisztasága sokszor nem száz százalékos. Már a mosdók  kilincsének megfogásával is rengeteg baktérium és vírus kerülhet az ember kezére.

A szakértők szerint egyértelműen a lehetséges kórokozók csökkentése az elsődleges feladat egy fesztiválon. Például WC használat előtt és után is érdemes kezet mosni, vagy fertőtlenítő gélt használni. Illetve fertőtlenítő sprayeket és kendőket is érdemes bevetni a sokat látott toaletteknél, bár hozzáteszik az ilyen eszközöket forgalmazó cégek, hogy ilyenkor várni kell, olykor 1-3 percet is, hogy hatni tudjon a felvitt fertőtlenítő. A legegyszerűbb, ha nem ülünk rá a wc-re, esetleg a drogériákban és a gyógyszertárakban kapható úgynevezett wc-papírülőkét alkalmazzuk. 

Figyeljen a karszalag tisztaságára! Laboratóriumi tesztek bizonyítják, hogy egy ilyen,karon hordott belépőn 20-szor annyi baktérium lehet, mint egy kimosott ruhán.  

Egy fesztiválozós nap akár reggeltől estig  is eltarthat, és meleg időben, áttáncolt koncertek után az intim területek is jobban megizzadnak, ami kellemetlen érzést okozhat. Az intim törlőkendők mellett a gyakrabban cserélt tisztasági betét is jó szolgálatot tehet. Fontosak lehetnek még az aloe verát és a friss fenyőlomb  kivonatot tartalmazó intim lemosók, ugyanis  segítenek fenntartani a hüvely savas PH-ját.

A fesztiválozás során gyakran jönnek össze egyéjszakás kalandok, ilyenkor különösen fontos a védelemre odafigyelni.  Mindig védekezzen óvszerrel, mert a nemi betegségek, fertőzések sajnos velünk maradnak, még akkor is, ha a hetibérletünk lejárt.