Ha elmegyünk egy fesztiválra, elsősorban jól szeretnénk érezni magunkat. A borgőzös, csápolós éjszakák előtt azonban érdemes időt fordítani arra, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk a holminknak. Íme néhány tipp, amellyel nagyobb biztonságban tudhatjuk az értékeinket a fesztivál hevében is.

Annyi pénz és ékszer, amennyi feltétlenül kell

Ez a jó tanács tulajdonképpen minden buli előtti átgondolandó. Elvégre is tényleg szükségünk van egy halom készpénzre? Nem elég csupán a kártyánkat eltennünk? Mindenképpen a legdrágább óránkban és a színarany nyakékünkben akarunk a sárban partizni? A nagyszabású kiegészítőket inkább hagyjuk meg az elegáns alkalmakra.

Övtáska

A jó öreg hasitasi viselésére nincs is jobb apropó, mint egy fesztivál. Na, persze nem kell feltétlenül a pocak alá helyezni, hiszen átvethetjük például a mellkasunkon is. Ráadásul léteznek kifejezetten menő darabok, amik segítségével nem csak az értékeinket tudhatjuk biztonságban, de szuper kiegészítőként is szolgálnak.

Cipzárcsekk

Rövid folyamat, de annál hasznosabb. Mindössze néhány pillanatba telik időnként ellenőrizni a cipzárokat, és könnyen megkímélhetjük magunkat egy esetleges pánikrohamtól, ami gyakran annak következtében alakul ki, hogy elfelejtjük behúzni a telefonunkat rejtő zsebet, ami egyszer csak üresen tátong a kezünk alatt.

Értékek a hálózsák alatt

Vannak közöttünk éberen és kevésbé éberen alvók. Hiába tartozik valaki az utóbbi típusba, nem biztos, hogy az alkohol mámorában is megébred arra, ha egy ismeretlen téved a sátrába és kezd turkálni a cuccai között . Ellenben ha a párnánk alá rejtjük a pénztárcánkat és a telefonunkat, nagy eséllyel reggel is a helyükön lesznek.

A naptejes flakon-trükk

Főleg vízparti fesztiválokon lehet hasznos, hogy kiürítünk egy naptejes vagy testápolós flakont, majd abba rejtjük a pénzünket. Ezt nyugodtan hátrahagyhatjuk, elvégre is ki vetemedne lopásra némi napvédőért? Reméljük, ezzel nem adunk ötletet a tolvajoknak!

Plusz zsebek

Bizony, ez is egy megoldás. Ha nincs elég zsebünk, nyugodtan varrhatunk plusz darabokat a nadrágunkba vagy éppen a pulóverünkbe. A szűk ruhás hölgyek számára kevésbé esztétikus, a srácoknak viszont kifejezetten praktikus lehet.