Németh Lajosnak születésnapja volt, kerek 70 éves lett, és a nagy napot a Balatonon ünnepelte. A meteorológus az évfordulóra tekintettel most döntött úgy, hogy regisztrál végre a Facebookra, a legelső posztja az alábbi.

70 évesen, az első bejegyzésem. 🎂🥳🤓☀️ Sziasztok facebookosok!!

Posted by Németh Lajos meteorológus on Tuesday, 28 July 2020

Németh Lajos nemcsak a magánéletébe enged némi bepillantást az új posztokkal, hanem szorgalmasan jelenti is, hogy milyen idő várható a következő napokban (jó).

Ilyen még nem volt ezen a nyáron!!! Egy hétig strandolhatunk. Vasárnapig biztosan marad a jó idő. Irány a vízpart!...

Posted by Németh Lajos meteorológus on Wednesday, 29 July 2020

A meteorológus sajtóközleményt is kiadott új Facebook-fiókjáról, ez az alábbi keretesben olvasható.

Új életet kezd Németh Lajos - 70 évesen is tartja a tempót a fiatalokkal

Új „életet” kezd Németh Lajos meteorológus! Néhány nappal 70. születésnapja után saját facebook oldalt indított, a facebook.com/nemethlajosidojaras címen. Mi más lehetne az első bejegyzése, mint egy fotó a kerek évforduló megünnepléséről.

„Évtizedek óta nyitott könyv az életem. Sokszor megállítanak az utcán ismerősök, ismeretlenek, vagy keresnek újságírók, és ilyenkor nem csak a várható időjárásra kíváncsiak, hanem arra is, hogy ki az az ember, akitől nap mint nap hallják az előrejelzést. Évek óta noszogattak - főleg az unokáim -, hogy ne legyek ciki, haladjak a korral. Emlékezhetnek sokan, hogy 50 évesen is új életet kezdtem, amikor lefutottam a maratont, akkor a gyerekeimnek mutattam meg, hogy „élek még”. Most megpróbálom behozni a számítógépes, facebookos, okoskütyüs lemaradásomat, hogy ne nevessenek rajtam az unokáim” - mesélte mosolyogva Németh Lajos.

Azt ígéri, szó lesz az oldalon a családjáról, sportról, a szabadidő hasznos eltöltéséről, de például a kertészkedésről, a környezetvédelemről és a klímaváltozásról is. Természetesen az is kiderül majd, hogy honnan fúj a szél?!