Sokan úgy vélik, hogy Görög Zita friss bikinis fotójának kísérőszövege nem csupán a mai nap, de az év egyik leghasznosabb posztja is egyben. A háromgyermekes modell ugyanis komoly gondolatokat fogalmazott meg a társadalomra nézve: többek között azt is kifejtette, mit tanult az olasz nőktől, és hogy miért nincs szüksége olyan tökéletes testre, melyet az Instagramon gyakran lehet látni.

„Sok mindent tanultam az olasz nőktől. A tökéletes focaccia és pestó recepten kívül a valódi nőiességet. Lazaságot, eleganciát és a testünkkel szembeni tiszteletet. Hogy nem kell kockahas a boldogsághoz. Őszinte leszek.

Becsülöm azokat a csajokat, akik mindent megtesznek a testükért. De én nem vágyom rá. Sem a fájdalomra, a lemondásra, sem az insta testre. Egészségesen eszem, jógázom, meditálok, 20 éve nem ittam, csak koccintottam. Volt tökéletes testem. És nem láttam magam szépnek. Most ez fordítva van.

Kívánom minden Nőnek a világon, hogy eltudja engedni az ezzel járó önútálatot, büntetést, lemondást az élet fontosabb és szebb dolgaiért cserébe. Kívánom, hogy az önostorozás helyett Éljetek! Mert az elfogadás tisztelet. Ha önmagukat nem becsüljük, milyen emberi kapcsolatok várnak ránk? Szükségünk van egy belső párbeszédre, nem csak monológra..

Arra ébredtem rá, hogy amit sokáig szégyelltem, abban rejlik a valódi erőm.

– fejtette ki bejegyzésében Görög Zita, aki szerint sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha bárhol vállalhatnánk önmagunkat.

„Egyszerűbb lenne, ha a belső küzdelmeinket észrevennék, ha egy empatikus és segítőkész társadalomban nevelkedhetnének a gyermekeink. Ha mielőbb kimondhatnánk ami bánt, ami egyedivé, emberré tesz bennünket. Ha nem kellene szégyellnünk a testünk, a fejlődéssel járó személyiségbeli hibáinkat. Ha nem csak otthon, de bárhol vállalhatnánk az esendőségünk. Ha nem anyagiakban és külsőségekben mérnék olyan sokan a boldogságot. Könyörgöm, a lányainkat tanítsuk már örömre! A fiainkat pedig megbecsülésre! Önmaguk és a Nők megbecsülésére. Hogy várhatnánk el tőlük mást, ha nem ezt a példát mutatjuk? Ha magunkat vagy másokat kritizálva nőnek fel? Ha egy nő , egy lány mértékegysége csak a megjelenése. A férfiaké pedig az anyagi biztonság megteremtése”

– áll a modell posztjában.