Ügyvédje szerint ártatlan a Ronald Brown meggyilkolása miatt Aucklandban letartóztatott A. Ferdinánd, sőt az azóta elhunyt 69 éves férfi inzultálta őt. Most már több mint valószínű, hogy az új-zélandi gyanúsított az a férfi, akit áfacsalás miatt köröznek a magyar vámosok. Akár egy évet is ülhet, mire ítélet születik.

"A. Ferdinánd ártatlan" - jelentette ki a Velvet kérdésére az Új-Zélandon letartóztatott magyar férfi ügyvédje. James Faleauto arról is tud, hogy a magyar gyanúsítottat áfacsalási ügy miatt körözik, így most már több mint valószínű, hogy az új-zélandi férfi megölésével gyanúsított A. az az A. Ferdinánd, akit a Porsche és Lamborghini szeptemberi balesete óta adócsalás miatt keres a rendőrség.

A magyar férfit súlyos testi sértés vádjával tartóztatták le múlt pénteken, miután egy bántalmazott idős férfi otthonában találtak rá. Az ügyvéd szerint védence ártatlan, és önvédelemből verte meg a 69 éves Ronald Brownt, aki kikezdett vele. A. Ferdinánd telefonon segítséget is próbált kérni, de a rendőrök nem értették meg, mert nem beszél angolul. Az ügyvéd szerint a kórházban azóta sérüléseibe belehalt Brown többször molesztált már gyerekeket. A férfit egyébként az új-zélandi meleg közösség is felismerte, a gaynz.com oldal cikkében megemlíti, Brownt többször látták meleg szórakozóhelyeken.

Bozsik Béla, canberrai magyar konzul csak annyit tud megerősíteni, hogy egy magyar állampolgárt tartóztattak le Aucklandben, nem cáfolja, és nem is erősíti meg azt, hogy A. Ferdinándról van szó. Ez a magyar állampolgár pedig azt nyilatkozta az aucklandi konzulátusnak, hogy ő azt akarja, hogy a magyar nagykövetség senkivel ne vegye fel a kapcsolatot, és senkinek ne mondjon semmit. "Ehhez mint szabad embernek, magyar állampolgárnak joga van" - mondta a konzul.

David Eames, a New Zealand Herald újságírója is azt mondta, a gyanúsított, a 29 éves magyar állampolgár valószínűleg azonos a Magyarországon körözött 29 éves A. Ferdinánddal. "Láttam a gyanúsítottat a bíróságon és az elfogatóparancsban és az interneten közölt fotó alapján valószínű, hogy ugyanarról a személyről van szó" - reagált az új-zélandi újságíró a Velvet kérdésére.

A 29 éves férfi sokáig maradhat őrizetben, vélekedett David Eames. A következő meghallgatást kedden tartják, de a per előtt még legalább két előzetes meghallgatás várható, majd e a bizonyítékok mérlegelése után eldöntik, hogy elinduljon-e eljárás. A perre, amely 10-12 hónapig is eltarthat, az aucklandi bíróságon kerülhet sor.