A svédek egyre jobban szeretik az animálszexet, amit nyilván az is elősegít, hogy országukban ezt mindenféle szankció nélkül gyakorolhatják. Bizarr szokásaiknak évente két-háromszáz háziállat esik áldozatul.
Legalábbis ennyire becsüli a szexuálisan zaklatott állatok számát a Svéd Állatorvosi Egyesület, mely próbálják a hatóságok és a lakosság figyelmét felhívni az állatok szenvedéseire. Az állatorvosok szerint az utóbbi években egyre növekedett az emberek abszurd szexuális szokásainak áldozatul esett állatok száma, annak ellenére, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs erről, tudósít a svéd TV2 hírportálja.

Növekvő érdeklődés

Svédországban 1999-ben tiltották be a gyermekpornót, szakértők szerint azóta a deviáns szexualitású emberek egy része áttért az állatos szexre. Mindkét deviáció lényege, hogy önmagukat megvédeni képtelen lényekkel követnek el szexuális erőszakot. Az erőszakot elszenvedett állatokat ellátó állatorvosok szerint a leggyakrabban az állatok genitáliái körül láthatók sérülések.

Az animálszex iránti növekvő érdeklődés abban is lemérhető, hogy az ilyen témájú videokazetták is egyre kelendőbbek skandináv országban, és az animálszexes weboldalakból is egyre több van.

Minden huszadik

Az erőszakot elszenvedett állatok számát senki sem tudja biztosan, de egy 2001-es brit felmérés szerint az állatorvoshoz vitt sérült kutyák és macskák közül legalább minden huszadik erőszakos szexuális cselekmény következtében sérült meg. Ennek alapján vonták le szakértők a következtetést, hogy évente legalább két-háromszáz háziállat szenved aberrált gazdájától.

Svédországban egyébként 1944 óta engedélyezett az animálszex, amikor a homoszexuális kapcsolatokat is legalizálta az az állam.