Negyven kilóra fogyott halála előtt Ana Carolina Reston, a 21 éves brazil modell, akivel anorexia végzett. Az utóbbi időben kampányt indítottak a túl sovány modellek ellen.

Ana Carolina Reston, a 21 éves brazil modell életét önsanyargatása oltotta ki. Az anorexiás modell a maga 174 centiméterével és a hozzá dukáló 40 kilogrammjával megerősitette azt a feltételezést, hogy ezen iparág is bőven kitermeli a maga áldozatait. A halál beállta november 14-én, nem sokkal az egyik legnagyobb hírű európai divatshow után történt.

A spanyol fővárosban megrendezett, legnagyobb presztízsű rendezvényen tiltották be először az alultáplált hölgyek fellépését. Azt, hogy ki túl sovány, az döntötte el, hogy testtömeg indexe szerint milyen kategóriába esett. Szeptemberben Leonor Perez Pita a madridi divathét vezetője azt nyilatkozta: "Megállapítottuk, hogy a modelleknek, akiknek mint nevük is mutatja, követendő modellként kell szolgálniuk, nem lehetnek parádézó csontvázak"

Egy orvosi kutatás az Egyesült Királyságban megállapította, hogy nemcsak túl erős az ellentét a hagyományos utcai hölgyek, gyermekek és a kifutók sztárjai közt, de a modellek soványsága elérhetetlen és biológiailag is veszélyes bárkire nézve, adta hírül az euronews.com